Догори
Дати відгук

4 простих поради, які допомагають вирівняти цукор у крові навіть діабетикам

Дотримання цих порад медиків можуть вплинути на рівень цукру в крові, допомагаючи його стабілізувати навіть за наявності такого діагнозу як діабет 2 типу.

2 хв на прочитання11 Серпня 2022, 08:15
Поділитись:

Коли рівень цукру в крові залишається високим, це є ознакою того, що у вас може бути діабет – хронічне захворювання, яке потребує постійного спостереження та, у багатьох випадках, довічного прийому ліків. У людей із діабетом 2 типу клітини перестають реагувати на інсулін – гормон, який допомагає переміщати глюкозу з крові до клітин.

Це, у свою чергу, сприяє тому, що рівень цукру стає нестабільним – підвищеним або схильним до різких коливань. Якщо діабетики не контролюють свій цукор, то наражаються на ризик таких порушень, як пошкодження дрібних кровоносних судин і нервів, проблеми з очима, шкірою, кінцівками, серцем, нирками, мозком.

Тим часом, кілька простих порад лікарів допомагають вирівняти цукор у крові, добившись його стабілізації, навіть якщо є предіабет або діабет.

Потрібно добре розбиратися у вуглеводах. Вживання певних продуктів, таких як білий хліб, картопля або рис, може призвести до тимчасового підвищення рівня цукру в крові незалежно від того, діабетик ви чи ні.

Медики рекомендують вибирати продукти з низьким глікемічним індексом – він каже, що рівень цукру в крові після їхнього споживання підвищується поступово, повільно.

«Діабетики повинні знати про глікемічне навантаження своєї їжі та вміст вуглеводів у вживаних порціях».

Рухайтесь більше. Багато досліджень підтверджують наявність зв’язку між фізичною активністю та покращенням природного контролю рівня цукру з боку організму. Вправи хоча б 30 хвилин на день (більшу частину днів на тиждень) допомагають вирівняти цукор у крові навіть діабетикам.

Захищайтеся від стресу. Згідно з науковими даними, у людей з діабетом, які регулярно використовують якісь методи релаксації, заспокоєння, показники вмісту цукру в крові значно покращуються.

Поговоріть із лікарем про добавки. Робота тіла залежить від низки вітамінів, мінералів та інших поживних речовин, які у тому числі допомагають йому регулювати рівень цукру на крові. Зокрема, хром, альфа-ліпоєва кислота допомагають покращити чутливість клітин до інсуліну. Якщо ви діабетик, проконсультуйтеся з лікарем – можливо він порадить конкретні компоненти, які можна отримувати з певною їжею або добавками.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost