Догори
Дати відгук

4 післяобідні звички, які шкодять організму

Бактерії починають розмножуватися лише через 4 години після того, як брудний посуд полежить у раковині

2 хв на прочитання18 Жовтня 2022, 15:36
Поділитись:

Щоб зміцнити здоров’я та зберегти його на довгі роки, важливо звертати увагу на щоденні дії та звички. Після їди дехто з нас вважають за краще поспати або помити відразу ж посуд. Але насправді це все шкодить здоров’ю.

Якщо ви день у день у післяобідній час будете здійснювати ці чотири дії, то лише погіршите своє здоров’я.

  1. Спати. Це не найкраща ідея після їжі. Справа в тому, що такий сон підвищує в’язкість крові, а це викликає відчуття ще більшої втоми та сонливості. Крім цього, під час сну шлунок працюватиме повільніше, через що неперетравлена ​​їжа буде накопичуватися і тиснути на внутрішні органи.
  2. Приймати душ. Коли в організм потрапляє їжа, то в кишечник і шлунок надходить велика кількість крові, яка допомагає у перетравленні та засвоєнні їжі. Якщо в цей же час прийняти душ, то через гарячу воду підвищиться швидкість обміну речовин у кількох частинах тіла, а в шлунково-кишковий тракт потрапить менше крові. В результаті ви можете відчути дискомфорт у животі, також це може призвести до здуття.
  3. Курити. Це шкодить легеням та прискорює обмін речовин. У результаті шкідливі речовини ще швидше потрапляють у організм. Іноді при курінні після їжі може раптово збільшитися тиск. Це підвищує ризик виникнення інсульту та серцевого нападу.
  4. Мити посуд. Згідно з науковими дослідженнями, бактерії починають розмножуватися лише через 4 години після того, як брудний посуд полежить у раковині. А ось найбільше шкідливих мікроорганізмів знаходиться на кухонній ганчірці. Під час миття посуду через надто інтенсивні рухи кров, яка знаходиться в шлунку, переміщатиметься в інші органи. А це погано вплине на здоров’я.

Ще після їди не рекомендується займатися спортом і їсти занадто багато фруктів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.