39 хом'яків коштуватимуть Німеччині 2,5 млн євро: чому за їх переселення доводиться платити так дорого

2 хв на прочитання16 Серпня 2024, 12:11
Зображення згенеровано ШІ

«Заважають не хом'яки, а погане планування».

Історія про те, як влада німецького міста Ерфурт вирішила витратити 2,5 млн євро на переселення 39 диких хом'яків, щоб звільнити місце для будівництва школи, облетіла соцмережі. Журналісти Bild підрахували, що переселення тварин коштуватиме приблизно 64102 євро за кожну особину. Багато хто питав, а чому, власне, витрачаються такі величезні гроші? Про це розповідає Deutsche Welle.

Річ у тім, що хом'яки цього виду перебувають у Німеччині під загрозою зникнення, а знайти для них нове місце складно, пояснює Штефан Петцольд із німецького «Союзу охорони природи та біорізноманіття» (NABU).

За його словами, знайти відповідне нове місце для цих ссавців, які перебувають під загрозою зникнення в Німеччині, виявилося непростим завданням.

Європейські хом'яки живуть майже виключно на низинних родючих сільськогосподарських угіддях, де вони можуть легко закопатися в м'який ораний ґрунт і знайти надійне джерело їжі. Сучасні методи ведення сільського господарства та пестициди за останні десятиліття практично знищили їх довкілля. Німеччина втратила 99 % популяції хом'яків.

«Тварини адаптувалися до довкілля й не можуть просто жити будь-де», — каже Петцольд.

Як пояснює еколог, територію треба буде засіяти озимою пшеницею, люпинами та горохом – щоб підвищити шанси тварин на виживання. Хом'яків перемістять на нове місце, а потім спостерігатимуть за ними протягом багатьох років — аби зрозуміти, наскільки добре звірята пристосувалися до нового середовища проживання.

Петцольд вважає, що обурення ЗМІ щодо будівельного проекту в Ерфурті перебільшено.

«Цьому проекту заважають не хом'яки, а погане планування. Якби керівники проекту дізналися про хом'яків раніше, то знайшли б альтернативне місце», — сказав він.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: