Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • 33 міста і громади України приєднались до системи запобігання та протидії домашньому насильству

33 міста і громади України приєднались до системи запобігання та протидії домашньому насильству

У межах проєкту учасники створюють систему протидії гендерно зумовленому насильству

2 хв на прочитання09 Жовтня 2024, 17:30
Система запобігання та протидії домашньому насильству Система запобігання та протидії домашньому насильству
Поділитись:

Міністерство соціальної політики України та міжнародний партнер - Фонд ООН у галузі народонаселення UNFPA спільно протидіють проявам домашнього та гендерно зумовленого насильства у  межах двох проєктів –  «AMBER» та«EMBRACE». Пишуть у пресрелізі Мінсоцполітики. 

Проєкт AMBER (розбудова ефективної відповіді на гендерно зумовлене насильство в громадах) -  у 2024 році продовжив впроваджувати ефективні та стійкі системи запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству на місцевому рівні в межах  проекту UNFPA “Міста і громади вільні від домашнього насильства”.

 Зокрема, у травні UNFPA відібрав 8 нових міст-учасників проєкту “Міста і громади, вільні від насильства”. Ними стали Дрогобич, Кам’янець-Подільський, Кам’янське, Конотоп, Первомайськ, Рівне, Умань, Червоноград. Відтепер вже 33 міста та громади приєднались до програми протидії насильству. 

У межах проєкту учасники створюють систему протидії гендерно зумовленому насильству, а також, за підтримки UNFPA, навчають спеціалістів та спеціалісток, які працюватимуть на надаватимуть послуги постраждалим. 

Так, з початку року спеціалісти цільових громад проєкту пройшли сім тренінгів та семінарів. Це допомагає створити спільноту професіоналів, які мають знання і навички для впровадження ефективних механізмів реагування та запобігання гендерно зумовленому насильству у своїх громадах.

Нагадаємо, проєкт «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» розпочав роботу у травні 2020 року. Він підтримує створення спеціалізованих служб для постраждалих, посилення міжвідомчої взаємодії, підвищення обізнаності громади та впровадження ініціатив з запобігання насильству.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.