300-літня щука живе у водоймі на Волині

1 хв на прочитання19 Серпня 2024, 15:45
300-літня щука живе у водоймі на Волині

Є рибальська оповідка про те, що на Святому озері на Ратнівщині живе трьохсотлітня, поросла від старості черепашками й мохом щука, яка рве перемети й сіті

На території Волинської області налічують аж дев’ять Святих озер. В одному із них, за легендою, живе трьохсотлітня щука.

Про це розповів волинський письменник-краєзнавець Віктор Лазарук, - пише Конкурент.

Письменник розповів, що є рибальська оповідка про те, що на Святому озері на Ратнівщині живе трьохсотлітня, поросла від старості черепашками й мохом щука, яка рве перемети й сіті, лякає молодиць, які приходять на берег прати, бо нагадує утопленика, що сплив на поверхню.

Два Святих озера розташовані на Маневиччині, по одному – на Ковельщині, Ратнівщині, Камінь-Каширщині, Турійщині, Старовижівщині, Любешівщині та Любомльщині.

Серед Святих озер Волині плесо біля села Тура на Ратнівщині – найбільше і найглибше. Його площа становить 44 гектари, а глибина – 15,9 метра.

Зі слів краєзнавця, є на Волині і Свята річка. Вона з’єднує однойменне озеро з Прип’яттю, озерами Волянським та Білим, Білоозерським каналом та всією Дніпровсько-Бузькою системою.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: