3 способи вживання риби можуть призвести до хвороби серця та судин
Ці методи приготування можуть збільшити ваш ризик.
Хвороба серця – це загальний термін для низки станів, які звужують або закупорюють кровоносні судини. Згідно з даними, опублікованими Всесвітньою організацією охорони здоров’я, це провідна причина смерті у всьому світі.
На щастя, дієта забезпечує захист від розвитку серцево-судинних захворювань. Вживання риби — один з найкращих способів знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, передає NyTimes.
Це тому, що риба містить омега-3 жирні кислоти – тип ненасичених жирних кислот, які можуть зменшити запалення у всьому організмі.
Клініка Мейо пояснює:
«Запалення в організмі може пошкодити кровоносні судини та призвести до серцевих захворювань та інсультів».
Користь для здоров’я серця очевидна, але дослідження показують, як ви готуєте рибу.
Згідно з дослідженням, представленим на наукових сесіях Американської кардіологічної асоціації, якщо ви їсте рибу, щоб отримати користь для здоров’я серця від її жирних кислот омега-3, запечена чи варена риба краще, ніж смажена, солона чи сушена.
І, як кажуть дослідники, додавання соєвого соусу або тофу з низьким вмістом натрію посилить користь.
“Схоже, що варіння або запікання риби з соєвим соусом (сією) і тофу з низьким вмістом натрію корисні, а вживання смаженої, солоної або сушеної риби – немає”, – сказав Ліксін Мен, магістр медицини, провідний дослідник дослідження та доктор філософії. Гавайського університету в Маноа. – Ці методи приготування можуть збільшити ваш ризик.