Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • 29 жовтня – День автомобіліста, Всесвітній день боротьби з інсультом та Міжнародний день псоріазу

29 жовтня – День автомобіліста, Всесвітній день боротьби з інсультом та Міжнародний день псоріазу

Цієї неділі також можна відсвяткувати День довгих строкатих шарфів або День снігоходу, а також День балакуна

1 хв на прочитання29 Жовтня 2023, 12:32
День автомобіліста Всесвітній день боротьби з інсультом Міжнародний день псоріазу День автомобіліста Всесвітній день боротьби з інсультом Міжнародний день псоріазу
Поділитись:

29 жовтня – День працівників автомобільного транспорту (День автомобіліста).

День автомобіліста та шляховика щорічно випадає на останню неділю жовтня. Він був створений указом президента України у 1993 році. Подія має офіційний характер і присвячена всім працівникам дорожнього господарства та автомобільного транспорту.

День працівників служби позавідомчої охорони МВС

Позавідомча охорона МВС з’явилася ще 1952 року. Цього дня прийнято вітати працівників, робота яких пов’язана із постійним ризиком, адже вони захищають державні об’єкти від злочинців, охороняють офіси, стратегічні споруди тощо.

Також 29 жовтня Всесвітній день боротьби з інсультом. Інсульт на сьогоднішній день є одним із найпоширеніших захворювань у всьому світі, в тому числі і в Україні. У нашій країні цей стан посідає друге місце серед тяжких захворювань. Інсультом називають гостре порушення мозкового кровообігу, коли відбувається раптове припинення кровопостачання мозку. Вперше ця важлива подія була проведена у 2006 р. з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я.

29 жовтня Міжнародний день псоріазу. Вперше захід було проведено у 2004 році з ініціативи Міжнародної Федерації асоціацій хворих на псоріаз. Псоріаз є аутоімунним захворюванням, що проявляється утворенням на шкірі плям, які згодом шерхнуть. Через деякий час відбувається запалення внутрішніх органів, суглобів і без лікування такий стан призводить до інвалідності.

За матеріалами газети "НП"

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.