Догори
Дати відгук

29 травня - Всесвітній день видри

Зустріти її можна практично в будь-якій частині світу.

2 хв на прочитання29 Травня 2024, 08:40
Сьогодні 29 травня Всесвітній день видри Сьогодні 29 травня Всесвітній день видри
Поділитись:

Всесвітній день видри, відзначений 29 травня, призначений для підвищення уваги до цих унікальних та загрожених видів тварин. Видри є частиною нашого природного середовища, і вони виконують важливу роль у підтримці екосистем, так як вони контролюють популяції риби та допомагають у підтримці рівноваги в природних водоймах.

Цей день є нагодою для проведення різноманітних заходів та ініціатив, спрямованих на захист та збереження видр. Це можуть бути освітні програми, лекції, виставки, відкриті дні у природних парках та заповідниках, а також інші заходи, спрямовані на підвищення обізнаності про видр та їхню потребу в охороні.

Мета Всесвітнього дня видри полягає в тому, щоб привернути увагу громадськості до проблем, з якими стикаються ці тварини, таких як втрата середовища мешкання, забруднення водойм, брак доступу до їжі та інші загрози. Цей день також стимулює дії на різних рівнях, включаючи заходи з охорони природи та збереження біорізноманіття, законодавчі ініціативи та участь громадськості в охороні та відновленні середовища мешкання видр.

Цікаві факти про видру

    1. У світі налічується всього 3 види цих тварин. Для порівняння, мурах, наприклад, на Землі близько 9000 видів.
    2. Хутро видри настільки щільний, що на один квадратний сантиметр шкіри доводиться до 125,000 тисяч шерстинок. Це допомагає їй зберігати тепло і не мокнути.
    3. З біологічної точки зору куниці і борсуки є родичами видри 
    4. Ці тварини можуть затримувати дихання на півтори-дві хвилини, подовгу залишаючись під водою.
    5. Незважаючи на те, що нора видри викопана в землі, єдиний вхід у неї завжди розташований нижче поверхні води, і потрапити всередину можна тільки з річки.
    6. Основу раціону видри становить риба. Дрібниця вона зазвичай поїдає відразу після затримання, а для того, щоб грунтовно підкріпитися великою рибиною, тваринка витягує здобич на берег.
    7. Видра може поспати прямо у воді. Щоб її не віднесло течією, вона попередньо забирається в зарості водоростей і обмотується ними. Таким чином, водорості служать їй якорем.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.