Догори
Дати відгук

25 квітня - Всесвітній день пінгвінів

Дата святкування обрана на честь дня початку міграції тварин на північ.

2 хв на прочитання25 Квітня 2024, 10:10
Сьогодні 25 квітня Всесвітній день пінгвінів Сьогодні 25 квітня Всесвітній день пінгвінів
Поділитись:

Щорічно 25 квітня відзначається екологічна подія – Всесвітній день пінгвінів. Дата святкування обрана на честь дня початку міграції тварин на північ задля продовження роду.

Метою  цього свята є привернення уваги людства до важливості збереження пінгвінів як тваринного виду, наголошення на загрозі зникнення пінгвінів, яка певною мірою пов’язана з людською діяльністю, залучення різноманітних організацій до подолання проблеми.  

Серед заходів, які можуть проводитися під час Дня пінгвінів, - це лекції про пінгвінів, виставки фотографій, благодійні акції на підтримку охорони цих птахів, а також екскурсії до місць їх масового заселення.

Цікаві факти про пінгвінів:

  • Пінгвіни не живуть на Сході. Існує поширений міф, що пінгвіни живуть і в Арктиці, і в Антарктиці. Однак насправді пінгвіни мешкають тільки на південній півкулі, переважно в Антарктиці, Австралії, Новій Зеландії, Південній Африці та південній частині Южної Америки.
  • Пінгвіни - це птахи, а не ссавці. Ці морські птахи мають великі крила, які вони використовують для плавання в океані. Вони проводять багато часу у воді, але виходять на суходіл лише для розмноження та линяння.
  • Пінгвіни вміють плавати швидше, ніж бігти. Їхні крила використовуються як лопаті для руху в воді, що дозволяє їм плавати зі швидкістю близько 15 км/год. На суходолі пінгвіни ходять або переважно торкаються землі, або ковзають на животі.
  • Пінгвіни мають вражаючі сімейні звичаї. Більшість видів пінгвінів відомі своїми складними сімейними зв'язками та ритуалами. Наприклад, деякі види пінгвінів віддають перевагу одному партнерові протягом усього життя, а інші мають ритуали співу, які допомагають їм знайти партнера.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.