Догори
Дати відгук

23 травня - Всесвітній день черепахи

Близько 60% черепах перебувають під загрозою вимирання.

1 хв на прочитання23 Травня 2024, 09:15
Сьогодні 23 травня Всесвітній день черепахи Сьогодні 23 травня Всесвітній день черепахи
Поділитись:

Всесвітній день черепахи відзначається щороку 23 травня для підвищення уваги до захисту цих древніх і чутливих тварин. Цей день слугує нагадуванням про важливість збереження черепах та їхніх природних середовищ.

Ці неперевершені істоти є символами мудрості, терпіння та довголіття. Перші черепахи виникли ще 220 мільйонів років тому. Проте , вони зазнають значного тиску через втрату середовища, бракує місць для гніздування та загрозу від браконьєрства. Багато з них також знаходяться під загрозою вимирання через забруднення океанів і кліматичні зміни.

Близько 60% черепах перебувають під загрозою вимирання, деякі види назавжди зникли з нашої планети. Ці тварини – справжні санітари водойм та необхідна частина роботи екосистем.

Під час Всесвітнього дня черепахи проводяться різноманітні заходи, такі як освітні кампанії, заходи для збору коштів, наукові дослідження та заходи для врятування конкретних видів черепах. Це також час для поширення обізнаності про правові аспекти та міжнародні заходи, спрямовані на захист цих тварин.

Мета Всесвітнього дня черепахи полягає в тому, щоб нагадати людям про їхню важливість для екосистем та популяцій, а також підкреслити необхідність спільних зусиль для їхнього збереження.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.