Догори
Дати відгук

19 липня - День тренера в Україні

Тренери – це не просто наставники, а й мотиватори, друзі та зразки для наслідування.

1 хв на прочитання19 Липня 2024, 09:15
Сьогодні 19 липня День тренера в Україні Сьогодні 19 липня День тренера в Україні
Поділитись:

Щороку 19 липня в Україні відзначається День тренера – професійне свято, яке вшановує тих, хто присвячує своє життя розвитку спортивного потенціалу та вихованню молодих талантів. Тренери – це не просто наставники, а й мотиватори, друзі та зразки для наслідування.

 Вперше ідея цього професійного спортивного свята з'явилася в 1999 році у представників Федерації спортивної та художньої гімнастики України. До 2021 року свято відзначалося 30 жовтня.

26 січня 2021 Уряд погодив проект Указу Президента України «Про День тренера». Згодом, 24 червня 2021 року, був підписаний Указ Президента №263/2021, в якому наголошувалося "Установити в Україні професійне свято - День тренера, яке відзначати щороку 19 липня." Чому саме 19 липня? Цього дня 1996 року Україна вперше взяла участь в Олімпійських іграх як незалежна держава та самостійна команда.

Тренери відіграють ключову роль у житті спортсменів. Вони допомагають не лише розвивати фізичні навички та техніку, а й формувати характер, стійкість та командний дух. Їхня робота часто залишається поза увагою, але саме вони стоять за кожним спортивним успіхом і перемогою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost