Догори
Дати відгук

17 лютого - День кота в Європі

Вважається, що 17 лютого потрібно взяти додому кота з вулиці або з притулку.

1 хв на прочитання17 Лютого 2024, 09:15
Сьогодні 17 лютого День кота в Європі Сьогодні 17 лютого День кота в Європі
Поділитись:

Створений з ініціативи італійського журналіста Клауді Ангелетті, який працював в журналі Tuttogatto - World Cat Day, або відомий нам як День кота в Європі, відзначають з 1992 року - 17 лютого.

Неофіційне свято присвячено найбільш популярним у світі домашнім улюбленцям. Кількість домашніх котів та кішок вражає – на планеті їх налічується близько 600 мільйонів. Існує навіть наука фелінологія, яка вивчає цих тварин.

Вибір дня святкування був пов’язаний з лютим місяцем саме тому, що цей період знаходився під знаком Водолія (знак зодіаку), який характеризується в італійській культурній традиції, як знак вільних і незалежних духів.

Справа в тому, що за часів інквізиції, особливо кішок та котів чорного кольору, активно винищували, вважаючи їх помічниками злих сил, піднебесних духів злоби, що мешкають в повітрі.

По-друге, зіграла роль і символіка числа 17, яку можна було трактувати як одне життя сім разів. Тому було вирішено зробити свято для всіх котів Європи 17 лютого. Ідею відзначати цю дату швидко підхопили в інших країнах, зокрема і в Україні.

Відомо, що в Італії цього дня проводять численні дискусії, конференції, зокрема фотовиставки, збори коштів, щоб допомогти вуличним котам та кішкам. Також на свято можна підготувати особливий подарунок для свого улюбленця. Це може бути щось смачненьке або якась особлива іграшка. Вважається, що 17 лютого потрібно взяти додому кота з вулиці або з притулку.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.