Щороку, в третю неділю жовтня, тарадиційно відзначаємо День працівників харчової промисловості.
Це свято з’явилося ще у минулому столітті. Відзначають його в Україні щорічно згідно з Указом Президента України № 714/95 від 8 серпня 1995 року. Метою свята є вшанування праці харчовиків.
Традиційно святкові заходи включають різноманітні виставки, яскраві застілля тощо.
Харчова промисловість України — це тисячі великих, середніх та малих підприємств різної форми власності. Завдяки їм на полицях магазинів панує таке розмаїття соків та напоїв, м’ясних і молочних продуктів, олії та круп, хлібобулочних виробів, консервів, солодощів тощо.
Працівники харчової промисловості постійно покращують якість своєї продукції, розширюють доступний асортимент продуктів. Звичайно ж, умови розвитку харчової промисловості та економіки в кожній окремій країні різні, мають свою специфіку, однак досягнутий сучасний технологічний рівень виробництва харчової продукції дозволяє зберігати хороший результат навіть в екстримальних умовах.
Вітаємо всіх причетних!