Догори
Дати відгук

16 травня - Всесвітній день любові до дерев

Дерева є надзвичайно важливими для нашої планети.

1 хв на прочитання16 Травня 2024, 11:40
Сьогодні 16 травня Всесвітній день любові до дерев Сьогодні 16 травня Всесвітній день любові до дерев
Поділитись:

16 травня відзначається Всесвітній день любові до дерев — чудова нагода віддати шану цим важливим компонентам нашого оточення. Цей день нагадує нам про значення дерев для нашого здоров'я, екосистем та клімату загалом.

Дерева є надзвичайно важливими для нашої планети. Вони не лише забезпечують кисень для нашого дихання, а й виконують низку інших важливих функцій. Вони вбирають вуглекислий газ з атмосфери, зменшуючи вплив парникового ефекту та зміни клімату. Дерева також забезпечують житло та їжу для безлічі видів тварин, підтримують різноманітні екосистеми та зберігають ґрунт.

На нашій планеті налічується більше 60 тисяч видів дерев. Щороку люди вирубують 15 мільярдів дерев, а висаджують тільки 5 мільярдів.

Одне дерево за рік зазвичай виробляє 100-200 кг кисню. Цього достатньо для дихання людини впродовж цілого року. Дерева розмовляють між собою, бо, як не дивно, вони – складні соціальні істоти. Мова дерев – повна інформація про умови їхнього життя, дерева говорять про те, добре їм чи погано. Посилають свої сповіщення через корені, що об’єднують їх у єдину мережу.

Всесвітній день любові до дерев нагадує нам про нашу відповідальність перед цими природними дарунками. Він заохочує нас дбати про дерева, саджати нові, доглядати за ними та вивчати їхню важливість для нашого світу.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.