Догори
Дати відгук

16 червня проводять Всесвітній день морських черепах

Черепахи – справжні довгожителі. Деякі з різновидів живуть понад 100 років.

2 хв на прочитання16 Червня 2022, 11:30
Поділитись:

Черепахи населяли Землю ще понад 200 мільйонів років тому.

Цікаво, що зовні сучасні черепахи нагадують своїх предків. Стародавні черепахи були набагато більшого розміру, ніж зараз. Велетенські різновиди черепах жили на планеті ще 70 мільйонів років тому. Черепаха-архелон важила понад 2 тонни. Однак цей різновид давно вимер.

6 з 7 видів морських черепах у всьому світі перебувають під загрозою зникнення через браконьєрство, рибальські знаряддя, забруднення пластиком та інші "діяння" людини. Природоохоронні організації б'ють на сполох, адже загроза з кожним роком лише збільшується.

Варто знати, що морські черепахи не втягуються у свої черепашки. На відміну від інших черепах, морські черепахи не можуть втягнути ласти і голову в свої панцирі. Великі лапи у формі весла роблять їх дуже спритними та граціозними плавцями. У воді задні ласти черепахи використовують як кермо для управління.

Крім цього, морські черепахи відкладають яйця у гніздо, яке вони копають у піску задніми ластами

Зазвичай вони відкладають по 100 – 125 яєць у яму і гніздяться кілька разів: приблизно 2 тижні, протягом декількох місяців. Щойно з'явившись, крихітні черепахи поспішають до моря і прямують у берег у відкритий океан. Морські черепахи стикаються з багатьма загрозами, але ті, що виживають, мають десятки років.

Черепахи – справжні довгожителі. Деякі з різновидів живуть понад 100 років.

Черепахи в першу чергу стають жертвами людей, які використовують істот для створення аксесуарів, сувенірів, а також для приготування різних страв.

До слова, Мінреінтеграції дало роз’яснення, чи є вимушений виїзд з ТОТ в росію злочином.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко