Догори
Дати відгук

12 лютого світ відзначає День Дарвіна

Чарльз Дарвін прославився завдяки своїм дослідженням, які він проводив під час своєї подорожі на кораблі "Бігль" навколо світу.

1 хв на прочитання12 Лютого 2024, 09:32
12 лютого світ відзначає День Дарвіна 12 лютого світ відзначає День Дарвіна
Поділитись:

День Дарвіна відзначається щорічно 12 лютого на честь народження великого британського природознавця Чарльза Дарвіна. Цей день вшановує внесок Дарвіна у розвиток науки та його теорію еволюції.

Чарльз Дарвін прославився завдяки своїм дослідженням, які він проводив під час своєї подорожі на кораблі "Бігль" навколо світу. В результаті цих досліджень він сформулював теорію природного відбору, яка стала основою сучасної науки про еволюцію.

Чарльз Дарвін, англійський вчений-натураліст, відомий своєю роллю в основоположенні теорії еволюції та теорії природного відбору. Він вивчав флору, фауну та геологію, намагаючись надати раціональне пояснення природі.

День Дарвіна вшановується як свято для науковців, біологів, студентів та всіх, хто цікавиться природознавством. У цей день проводяться різноманітні заходи, лекції, конференції та виставки, що присвячені життю і діяльності Чарльза Дарвіна та його внеску у розвиток науки.

Що відзначають в Україні та світі цього дня: День сексуального і репродуктивного здоров’я, Міжнародний День дітей-солдатів, Міжнародний день шлюбних агентств, Міжнародний день боротьби з епілепсією.

Талісманом людини, народженої 12 лютого є сардонікс. Його походження пов'язане з давньогрецьким містом Сард, що було столицею Лідійського царства у VII столітті до н. е. Сардонікс вважався дорогоцінним каменем, доступним лише багатим. У Давній Греції він використовувався як родинний талісман.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.