Догори
Дати відгук

11 осіб госпіталізували через гостру кишкову інфекцію після святкування випускного на Івано-Франківщині

Стан здоров’я потерпілих середнього ступеня важкості.

2 хв на прочитання22 Червня 2021, 16:05
Фото: Слово і Діло Фото: Слово і Діло
Поділитись:

На Івано-Франківщині 11 осіб після святкування випускного госпіталізували через гостру кишкову інфекцію. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій. 

«Станом на 7:00 22 червня в інфекційне відділення Богородчанської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом «гостра кишкова інфекція» госпіталізовано 11 осіб, які 17 червня вживали їжу в готельно-відпочинковому комплексі «Діброва» у с. Діброва Івано-Франківського району», — йдеться у повідомленні.

Проводиться комплекс санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів.

Як повідомив керівник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Віталій Фіглевський, роботу відпочинкового комплексу «Діброва», де отруїлись випускники, призупинили на 10 днів.

«Проведені перевірки та санітарно-епідеміологічне розслідування. Винесені припис та розпорядження про припинення роботи на 10 днів цього об’єкту», — повідомив Фіглевський.

За його інформацією, тут фахівці вилучили недоброякісні харчові продукти. Є припущення, що саме вони стали причиною отруєння людей під час святкування випускного вечора у «Діброві».

«Там святкували 28 осіб. Люди отруїлись неякісними продуктами з дуже простроченим терміном їх реалізації. Поки важко сказати, чим саме, бо їли всі та все», — зазначив Фіглевський.

Він зауважив, що у Богородчанській ЦЛ із діагнозом «отруєння» після випускного нині перебувають 11 осіб, з них шестеро — діти. Водночас, окрім тих, кого госпіталізували в лікарню, є постраждалі середньої важкості, які лікуються вдома.

«Остання людина, а це фотограф, поступив до лікарні учора, у понеділок вранці», — додав Фіглевський.

За інформацією Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, 20 червня до Богородчанської лікарні поступили 10 осіб, у тому числі шестеро дітей 2003–2004 року народження, з діагнозом гостра кишкова інфекція. Всі особи — мешканці села Саджава Богородчанської ТГ, Івано-Франківського району, які 17 червня святкували випускний вечір у відпочинковому комплексі «Діброва» в селі Діброва Богородчанської ТГ Івано-Франківського району.

Нагадаємо, що на Одещині у таборі отруїлися шестеро дітей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я