Догори
Дати відгук

11 колишніх студентів зобов'язали відшкодувати державі майже 2 млн грн

Згідно з цими угодами, вони повинні були працювати три роки за направленням

1 хв на прочитання20 Грудня 2023, 21:59
Студентів зобов'язали відшкодувати державі майже 2 млн грн Студентів зобов'язали відшкодувати державі майже 2 млн грн
Поділитись:

Одинадцять колишніх студентів Івано-Франківського національного медичного університету зобов'язані відшкодувати державі майже два мільйони гривень. Ця сума включає витрати на їхнє навчання та отримані стипендії під час перебування у навчальному закладі.

Це колишні студенти, які навчалися за бюджетний кошт, порушили умови контрактів, підписаних з університетом. Згідно з цими угодами, вони повинні були працювати три роки за направленням після завершення навчання, як пояснила керівник юридичного відділу університету Уляна Хомут. Проте вони не виконали цих вимог.

Порушення були різноманітними і не підкріплені документами. З усіх випускників лише троє погодилися добровільно повернути кошти за шестирічне навчання.

За словами Хомут, судові справи проти тих випускників, які відмовляються повертати кошти, були передані до суду. Три такі справи зараз розглядаються в Закарпатській, Рівненській та Львівській областях.

Представниця університету також повідомила, що на Івано-Франківщині вже відбулися два судові розгляди, обидва з яких задовольнили позови університету.

Вона підкреслила, що університет діє відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я щодо необхідності відпрацювання випускниками.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.