Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • 1 січня щорічно відзначають – Новий рік та вшановують пам'ять святого Василя Великого!

1 січня щорічно відзначають – Новий рік та вшановують пам'ять святого Василя Великого!

Новий рік - це найяскравіше, найдивовижніше, загадкове та тепле свято

2 хв на прочитання01 Січня 2024, 11:40
1 січня щорічно у більшості країн відзначають – Новий рік! 1 січня щорічно у більшості країн відзначають – Новий рік!
Поділитись:

Новий рік - одне з найулюбленіших свят дорослих та дітей, яке щорічно відзначають у більшості країн 1 січня. Підготовка до свята починається набагато раніше, і до кінця грудня вже сяють вогнями вулиці міст, а в кожному будинку стоїть вбрана ялинка. Новорічна святкова атмосфера панує всюди: у будинках, магазинах, барах та ресторанах, в офісах та на вулицях. 

Також щороку 1 січня вшановують пам'ять святого Василя Великого. Цього дня у церкві відбувається богослужіння на його честь.

Святитель Василь Великий народився близько 330 року в місті Кесарії Каппадокійській в благочестивій християнській сім'ї Василя та Емілії. Батько святителя був адвокатом і викладачем риторики.

Пізніше, святий Василь був висвячений на пресвітери, але незабаром повернувся в свою пустелю. У 365 році повернувся в Кесарію і став керувати єпархією. У 370 році святий Василь став митрополитом Каппадокійським і взявся за викорінення аріанства в Малій Азії. У 379 році святий відійшов до Бога.

Новий рік - це найяскравіше, найдивовижніше, загадкове та тепле свято, на яке кожен із нас щось чекає, на щось сподівається та вірить у щось своє.

Історія святкування Нового Року сягає в Месопотамію, де зародилася традиція відзначати весняне пробудження природи. Вже тоді веселощі тривали більше тижня, і ніхто в ці дні не працював, люди ходили на гуляння та веселі маскаради. Пізніше звичай зустрічати Новий Рік перейняли греки, потім єгиптяни та римляни. З появою нового літочислення за святом закріпилася дата 1 березня, пізніше вона пересунулася на 1 вересня. У 1699 році цар Петро I видав указ про святкування Нового Року 1 січня, за прикладом усіх європейських країн, які жили за григоріанським календарем. 

Нехай Новий рік принесе всім радість, веселощі, посмішки та гарний настрій, зробить гарними та щасливими, добрими та сильними!

Вітаємо всіх з Новим роком!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.