Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Блоги
  • Усик – Ф'юрі: бій за звання абсолютного чемпіона світу

Усик – Ф'юрі: бій за звання абсолютного чемпіона світу

3 хв на прочитання29 Листопада 2023, 08:35 8163
Поділитись:

Українець і британець проведуть історичний поєдинок за всі пояси надважкого дивізіону. 

Бій між чемпіоном світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександром Усиком і володарем титулу WBC Тайсоном Ф'юрі відбудеться 17 лютого 2024 року в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія).

Поєдинок планували провести 23 грудня 2023 року, але його перенесли через травму, яку "Циганський король" отримав у поєдинку проти ексчемпіона UFC Френсіса Нганну 28 жовтня у Саудівській Аравії. Ф'юрі побував у нокдауні, але роздільним рішенням суддів переміг камеруно-французького бійця ММА, для якого це був дебют у боксі.

У послужному списку 36-річного Усика 21 перемога (14 — нокаутом) у 21 поєдинку. П’ять із них він провів у надважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.

В активі 35-річного Ф’юрі 34 перемоги (24 — нокаутом) і одна нічия у професійному боксі.

Переможець цього бою назавжди впише своє ім'я до історії світового боксу, адже стане першим абсолютним чемпіоном світу в надважкому дивізіоні у XXI столітті.

Останнім "абсолютом" у хевівейті був легендарний британець Леннокс Льюїс, який 1999 року в об'єднавчому поєдинку переміг американця Евандера Холіфілда. Тоді на кону стояли титули WBA, WBC та IBF. Пояс WBO було визнано рівноцінним 2007 року, тому переможець бою між Усиком і Ф'юрі стане першим в історії "абсолютом" у хевівейті з чотирма головними титулами.

Тож які прогнози на цей бій. Легенда світового боксу і член Залу слави Баррі Макгіган не вірить, що Тайсон Ф’юрі зможе перемогти Олександра Усика.

Своїм прогнозом щодо майбутнього поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі він поділився у коментарі YouTube-каналу “Pro Boxing Fans”.

“Виступ Ф’юрі в бою з Нганну не можна не брати до уваги. Френсіс – дуже сильний хлопець, роботизований і одноманітний, з гарним розмашистим хуком передньою рукою. При цьому він не міг викидати швидкі комбінації й робив весь час те ж саме. Тим дивніше, що чемпіон світу в суперважкій вазі був відправлений в нокдаун таким ударом”, – сказав Макгіган.

“Так що у нього не найміцніше підборіддя. Він підвівся і згодом діяв набагато обережніше. Вважаю, що він по праву виграв бій, але це було видовищно. Певною мірою він підвів себе”, – додав Макгіган.

А от на думку Карла Фремптон, який колись був чемпіоном у другій найлегшій та напівлегкій вагах, Ф'юрі фаворитом поєдинку. Британець розчарований виступом "Циганського Короля" проти Нганну нещодавно, але впевнений, що здолати чемпіона WBC буде непросто. Надто, коли Ф'юрі буде в ударі.