Догори
Дати відгук

Створена Петиція про введення веган-пайків для ЗСУ

2 хв на прочитання02 Липня 2022, 15:08 13001
Поділитись:

Очевидно, що я її підтримую. У війську багато моїх друзів веганів і вегетаріанців, яким, як і мені, доводилось недоїдати, щоб залишитись вірними своїм моральним принципам. За перший місяць у ЗСУ я втратив близько 7 кг, потім з'явилась можливість отримувати вег-волонтерку, а польова кухня підлаштувалась і пішла назустріч.

Якщо коротко — ми не хочемо вчиняти насилля над тваринами, мій апетит не привід забирати цієсь життя. Це наш вибір, який ми нікому не нав'язуємо.

Звісно, ніхто з нас не жаліється(!), але в сухому залишку: вегани та веганки ЗСУ наразі не мають повноцінного харчування, яке б забезпечила держава. Відсутність рослинних обідів змушує багатьох відмовлятись від своїх етичних принципів, і, як результат, отримувати проблеми зі здоров‘ям через вимушену та різку зміну раціону після років веганства.

Наприклад, в ізраїльській армії служить близько 5% веганів/вегетаріанців. У всіх є можливість обрати веганські опції їжі та навіть прибрати матеріали тваринного походження у формі.

Згідно з останнім статистичним опитуванням (plantbasednews.org), у США понад 80% військового складу підтримують додавання веганської їжі в армії. Причини такого вибору:

 Здоров'я.

52% опитаних визначали рослинні альтернативи кращим вибором для їхнього здоров‘я за продукти тваринного походження.

Свідомість.

69% учасників та учасниць опитування визначили рослинну їжу більш свідомою від тваринних альтернатив.

Якщо ви хочете підтримати наших захисників/ць, які не вживають продуктів тваринного походження, підпишіть петицію — посилання 🔗 https://petition.president.gov.ua/petition/147158 і подяка вам за поширення.