Догори
Дати відгук

Екологічні екскурсії для дітей: де, що, коли 

1 хв на прочитання19 Грудня 2023, 09:48 1193
Поділитись:

Сьогодні поговоримо про екскурсії як спосіб захопити дітей екологічною тематикою.

Еколекції (як і будь-які навчальні заняття) мають складатися не лише з теорії, а й з практичних занять. 

Та щоб зробити практичну частину цікавішою та водночас прищепити дітям любов і турботу про довкілля, можна проводити різноманітні екологічні екскурсії.

✅ Це можуть бути пізнавальні прогулянки ботанічним садом і парками, де дітлахи матимуть змогу познайомитися наочно з дивовижним різноманіттям рослинного й тваринного світу.

✅ Екскурсійні події проходять і на станціях сортування сміття. Наприклад, таку опцію має київська станція "Україна без сміття". Щоб взяти участь в екскурсії, потрібно заповнити реєстраційну форму, яку можна знайти на офіційному сайті. 

✅ Будинок природи (Київ) 

Чудове місце, яке має величезні акваріуми і тераріуми. Можна подивитися на великих хижих риб і черепах. А ще — побачити процес годівлі морських тварин. 

✅ Національний науково-природничий музей (Київ) 

Чотири поверхи різнобічної інформації для дітей та дорослих. Пізнавальні квести на різноманітні природничі теми для школярів та їхніх батьків. Групові та індивідуальні екскурсії. Десятки макетів та сотні об'єктів живої та неживої природи. 

Я вважаю, що поєднання екологічних занять із екскурсіями позитивно вплине на формування екосвідомості як у дітей, так і у дорослих. 

Шукайте — вірте — еко довкола нас щомиті та щодня!