Догори
Дати відгук

4 нові ландшафтні заказники з’являться у Києві!

1 хв на прочитання13 Червня 2020, 12:01 913
Поділитись:

На останньому засіданні екологічної комісії погодили чотири проєкти рішень про оголошення територій ландшафтними заказниками місцевого значення.

Про кожен – детально.

✔️«Болото Ковпит» – це 250 гектарів території у Дарницькому районі. Тут збереглись великі зарості рідкісних конвалій, сна широколистого та чорніючого. Заказник рясніє соснами, дубами та заростями черемхи.

✔️«Дарничанка» – майбутній заказник, площею 115 гектарів, у Дарницькому районі. Мішані ліси цієї території охороняються згідно з Бернською конвенцією. У заказнику містяться рідкісні болотні рослини – латаття біле та сніжнобіле, а також сальвінія. Крім того, тут можна зустріти червонокнижних лося та борсука.

✔️«Став Кулик» – територія, розміром 1,5 гектари у Подільському районі. Місцевість необхідно визнати заповідною, щоб зберегти різноманітну флору та фауну. Зокрема, рідкісних болотяних черепах, вужа звичайного та прудку ящірку.

✔️Про свою ініціативу – заказник місцевого значення «Долина річки Коноплянка», інформував окремим дописом. Нагадаю, що ця ділянка знаходиться біля вулиці Вітряні Гори та має розмір 1,4 га.