Догори
Дати відгук

Внаслідок російських атак в Україні пошкоджені всі ТЕС

Ситуація в енергосистемі залишається складною

2 хв на прочитання13 Грудня 2022, 09:15
pixabay pixabay
Поділитись:

Міністр енергетики Герман Галущенко взяв участь у засіданні Координаційної групи з енергетики G7+, на якому повідомив, що внаслідок російських атак в Україні пошкоджені всі ТЕС.

«Ситуація в енергосистемі залишається складною. Російськими ракетами уражені всі теплові електростанції, знеструмлено 44 високовольтні повітряні лінії. Проводяться відновлювальні роботи, щоб стабілізувати електропостачання. Працюємо для підвищення потужності атомної генерації аби скоротити дефіцит в енергосистемі», - сказав Галущенко.

При цьому, він наголосив, що останні російські обстріли, зокрема, атаки дронів на об’єкти енергетичної інфраструктури в Одеській області, а також артилерійські обстріли енергетичного підприємства в Херсонській області, призвели не тільки до припинення електропостачання мільйонів українців, але і до руйнувань важливого енергетичного обладнання.

«Ми вже отримуємо допомогу від наших міжнародних партнерів у вигляді матеріалів та потрібного обладнання. Водночас щоразу після нових атак потреби знову зростають. Наша мета - не тільки оперативно використовувати обладнання для проведення поточних відновлювальних робіт, але і сформувати запас устаткування, яке допоможе швидше відремонтувати енергооб’єкти після наступних обстрілів», - підкреслив міністр.

Очільник відомства наголосив на проактивній позиції Міненерго в координаційній роботі з міжнародними партнерами, установами, компаніями та організаціями у залученні допомоги українськими генеруючим компаніям, операторам систем розподілу і передачі, газотранспортної системи, підземних газових сховищ та газорозподільчих мереж, газо- та вуглевидобувних підприємств.

Водночас, учасники засідання підтвердили готовність і надалі надавати підтримку українському енергосектору. Зокрема, США планують найближчим часом доставити велику партію з обладнанням для українських енергетичних компаній.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Українцям виплатять компенсації Сонячні батареї Теплові насоси
Українцям виплатять компенсації на сонячні батареї та теплові насоси під опалення
1 хв на прочитання14 Травня 2024
Запрацювали дитячі залізниці у Львові та Рівном
Запрацювали дитячі залізниці у Львові та Рівному
1 хв на прочитання12 Травня 2024
Сьогодні 11 травня відзначається День потягу
11 травня - День потягу: українська залізниця стає все ближче до Європи
2 хв на прочитання11 Травня 2024
 Міненерго Підвищення тарифів Світло Електроенергія
У Міненерго не виключають можливість підвищення тарифів на світло: подробиці
1 хв на прочитання10 Травня 2024
Україна та Норвегія поглиблюватимуть співпрацю у сфері ядерної та енергетичної безпеки
1 хв на прочитання10 Травня 2024
Німеччина допоможе Україні відновити електромережу
2 хв на прочитання10 Травня 2024
Незалежність від блекаутів: до кінця 2024 року сонячні електростанції встановлять на 270 лікарнях
1 хв на прочитання10 Травня 2024
Запущено чергову ділянку магістрального водогону на Дніпропетровщині: по завершенню пропускатиме 550 тисяч кубічних метрів води на добу
2 хв на прочитання08 Травня 2024