Догори
Дати відгук

Овоч, який нормалізує рівень цукру у крові, назвали простим засобом для довголіття

Експерти припускають, що омолоджуючий ефект буряка пов’язаний із тим, як антиоксиданти борються з нестабільними молекулами.

2 хв на прочитання14 Липня 2021, 06:50
Овоч, який нормалізує рівень цукру у крові, назвали простим засобом для довголіття Овоч, який нормалізує рівень цукру у крові, назвали простим засобом для довголіття
Поділитись:

Це знайомий овоч, який додають в улюблений багатьма борщ. Йдеться про буряк, пише Food.news. Коренеплід, споріднений шпинату та швейцарському мангольду, може похвалитися приголомшливим поживним профілем. Фахівці стверджують, що одна миска буряка містить велику кількість вітамінів і мінералів, необхідних для загального здоров’я, таких як кальцій, фолієва кислота, калій, магній, цинк і вітаміни А та С.

Відзначається, що буряк містить хімічні речовини, звані нітратами, які організм перетворює на оксид азоту. Це з’єднання дає змогу розслабити кровоносні судини та покращити кровообіг. Хороший кровообіг, своєю чергою, дає змогу знизити ризик серцевих захворювань, інфаркту й інсульту. Також буряк містить беталаїни — клас потужних антиоксидантів, які знижують ризик хронічних захворювань, пов’язаних із запаленням, таких як ожиріння та рак, заявляють експерти.

Оксид азоту також підвищує приплив крові до мозку, що може з часом поліпшити життєво важливі когнітивні функції. Деякі дослідники навіть припускають, що буряковий сік може запобігти хворобі Альцгеймера.

Потужні антиоксиданти у буряках, такі як вітамін А, лютеїн і каротиноїди, можуть допомогти уповільнити ознаки старіння. Експерти припускають, що омолоджуючий ефект буряка пов’язаний із тим, як антиоксиданти борються з нестабільними молекулами, які називаються вільними радикалами, що пов’язані з передчасним старінням.

Буряк є одним із кращих продуктів для печінки, тому що містить кальцій, вітаміни групи В і залізо, кажуть фахівці. Печінка виводить токсини з організму, цей процес називається детоксикацією.

Крім того, хоча буряк містить цукор, він все ж може допомогти контролювати рівень цукру у крові, кажуть медики. За їхніми словами, це пов’язано з великою кількістю клітковини в овочі, яка уповільнює всмоктування цукру.

Нагадаємо,  від яких продуктів слід відмовитися за сніданком.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.