Догори
Дати відгук

Буряковий квас - забутий цілющий напій, який пили наші предки

Він багатий вітамінами, йодом, залізом.

1 хв на прочитання05 Травня 2024, 23:15
Буряковий квас Буряковий квас
Поділитись:

Буряковий квас був основою для багатьох традиційних страв, холодних супів і навіть борщу. Квас, приготований методом природного бродіння (без додавання дріжджів), можна споживати протягом кількох місяців, поступово додаючи воду.

нгредієнти

  • Буряк — 500 г,
  • Цукор — 200 г,
  • Вода.

Процес приготування

  1. Буряк помити, почистити, нарізати невеликими кубиками і скласти в банку. Він має займати близько двох третин посудини.
  2. Додати цукор. У давнину для бродіння додавали кілька житніх сухарів. 
  3. Закип’ятити воду і, коли вона охолоне, залити буряк з цукром, щоб вода покривала його на 3—5 см.
  4. Банку накрити марлею, складеною в 4 шари, і залишити настоюватись при кімнатній температурі 3—5 днів.
  5. Квас буде готовий до споживання при появі перших ознак бродіння — пінки на поверхні.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Проєкти відновлення Блакитна економіка Миколаїв
У Миколаєві розробляють проєкти відновлення у межах «блакитної» економіки
2 хв на прочитання59 хвилин тому
Оброблення відходів та дозіл для підприємств
Оброблення відходів: з червня підприємствам потрібно буде мати дозвіл на операції з сортування та подрібнення
2 хв на прочитаннягодина тому
Чим Полити Цибулю Секрет гарного Урожаю Підкормка
Чим варто полити цибулю, щоб виросла розміром з цілий кулак
1 хв на прочитання3 години тому
Торт без випікання Рецепт десерту Солодощі
Ягідно-сирний торт без випікання: рецепт простого десерту
1 хв на прочитання5 годин тому
На Вінниччині створять екоферму на тисячу голів ВРХ
1 хв на прочитання6 годин тому
Троянди стануть ще красивішими, якщо поруч з ними посадити гарних рослин-сусідів
1 хв на прочитання8 годин тому
ТОП-5 пріоритетів 2024 в сфері довкілля: Реформа Державної екологічної інспекції України
3 хв на прочитання9 годин тому
На Закарпатті пам’ятку археології «Стоянка печерна» взяли під особливу охорону
1 хв на прочитання11 годин тому