Догори
Дати відгук

На Буковині спалах другої небезпечної хвороби

Захворювання вражає дітей

1 хв на прочитання04 Червня 2020, 22:27
Поділитись:

У Чернівецькій області на кашлюк захворіла велика кількість дітей. У період із січня по квітень 2020 року небезпечну хворобу виявили в 79 малюків, повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА. Водночас за аналогічний період минулого року було виявлено тільки шість випадків цього захворювання. До того ж, область є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. На 4 червня захворіло 3481 місцевих жителів, 1051 з них вже одужали.

За словами заступника директора Департаменту охорони здоров'я Марії Поліщук, спалах кашлюку пов'язаний із відсутністю щеплень АКДС у дітей. Вона уточнила, що хворих малюків стало більше в Кельменецькому, Вижницькому, Новоселицькому та Кіцманському районах. Повідомляє Obozrevatel.

"Особливість у тому, що АКДС – комбінована вакцина, яку зазвичай роблять тричі малюкам у перший рік життя. Вона захищає від кашлюку, дифтерії та правця. Тому якщо зараз фіксуємо зростання випадків одного з цих захворювань, можемо спрогнозувати й збільшення інших двох", – зазначила лікарка.  

Нагадаємо, Зеленський заявив, що треба пояснити українцям, що вакцинація важлива й зараз.

Тим часом, за добу в Україні майже 600 нових хворих на COVID-19.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost