Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • «Із кожним новим бойфрендом ризик зростав десятикратно»: гінеколог розповідає про наслідки частої зміни статевих партнерів

«Із кожним новим бойфрендом ризик зростав десятикратно»: гінеколог розповідає про наслідки частої зміни статевих партнерів

Є лише три способи уникнути небажаних наслідків.

3 хв на прочитання29 Серпня 2023, 00:34
Поділитись:

Зміна статевих партнерів може вплинути не лише на емоційне здоров'я жінки. Так, ідеться не лише про емоційний стрес і психологічну напругу. Звісно, жінка може почувати невпевненість, низьку самооцінку та втрату стабільності у відносинах. Це може призвести до проблем з психічним здоров'ям, такими як депресія, тривожність та стрес.

Окрім того, часта зміна партнерів може впливати на стосунки з оточуючими, включаючи друзів і родину. Суспільство може ставити стигму до жінок з активним статевим життям, що може призвести до відчуття відірваності та відчуження. Проте лікар-гінеколог Валентина Зубова застерігає, що часта зміна статевих партнерів може мати і цілком фізичні наслідки.

Практично всі розлади сексуального характеру корінням сягають дитинства. До факторів ризику частих статевих контактів із різними чоловіками відносять:

  • неправильне сексуальне виховання та відсутність моральних цінностей;
  • неблагополучну сім'ю;
  • «спортивний» інтерес;
  • приховування гомосексуальних нахилів;
  • емоційну нестабільність;
  • почуття помсти.

З медичного погляду безладні статеві зв'язки збільшують ризик інфікування ЗПСШ (гонорея, сифіліс, уреаплазма та ін.), вірусом папіломи людини (ВПЛ), СНІДом та розвитку патологій шийки матки, зокрема раку матки.

У 55 % жінок віком від 13 до 21 року з великою кількістю коханців протягом 3-х років і більше гінекологами діагностували ВПЛ. У цьому ризик зараження збільшувався десятикратно з кожним новим бойфрендом.

Відгородитися від інфекції можна трьома способами: захищений секс із презервативом, повна помірність, стосунки з одним здоровим партнером, у надійності якого ви впевнені.

Презерватив не дає 100 % гарантії захисту від інфекцій і вірусів. Під час сексу він може порватися чи сповзти, чи спочатку бути неякісним.

Паразити також передаються через контакт із незахищеною областю чоловічих геніталій.

Часта зміна коханців може зашкодити не лише здоров'ю, а й життю.

Заразившись ЗПСШ, навіть після одужання жінка ризикує отримати ускладнення під час вагітності, викидень або передчасні пологи. Також немає гарантій, що народиться здорове маля, якщо взагалі не станеться безпліддя після перенесеної хвороби.

Народжена від інфікованої матері, дитина найчастіше успадковує патологію ще в утробі чи в процесі пологів, а також генетично схильна до захворювання, яке проявиться при зниженому імунітеті.

Лікування інфекцій, особливо кількох одночасно, — складний, тривалий і недешевий процес. За рідкісним винятком вони перебігають із тяжкою симптоматикою.

Своєчасне лікування більшості захворювань жіночої репродуктивної системи дає позитивні результати.

Хочете отримати здорове потомство і не хворіти самі — за можливості остерігайтеся незахищених безладних зв'язків із чоловіками. Урізноманітнити сексуальне життя можна і з одним партнером.

Якщо так чи інакше це сталося, пройдіть огляд гінеколога й уролога. У вас візьмуть необхідні аналізи, зроблять діагностику УЗД. У разі потреби лікар призначить ефективну терапію.

Також ми розповідали, що неправильне користування презервативами веде до зниження їх ефективності: на що слід звернути увагу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенероване ШІ
Топ-5 сортів лілійників, які стануть справжньою окрасою вашого саду (ФОТО)
2 хв на прочитаннягодина тому
Жовта волохата медуза, відома як вогняна медуза, мешкає переважно в Балтійському морі — поки що. Фото: Thomas Müller/dpa
Дослідники попереджають про «медузизацію» океанів
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Штамбові троянди нададуть саду особливого шарму завдяки аристократичному й елегантному вигляду (ФОТО)
1 хв на прочитання9 годин тому
Гороскоп на п'ятницю, 17 травня
День вимагає від вас уваги до власних емоцій: гороскоп на п'ятницю, 17 травня
2 хв на прочитанняВчора
17-го травня в Україну продовжить повертатися тепла погода
1 хв на прочитанняВчора
Ситуація в енергосистемі може поліпшитись, деталі
1 хв на прочитанняВчора
У Комітеті з питань економічного розвитку відбулася виїзна нарада щодо створення та функціонування індустріальних парків на Кіровоградщині
2 хв на прочитанняВчора
Ідеальний продукт для тих, хто прагне контролювати вагу: помідори по-корейськи
1 хв на прочитанняВчора