Догори
Дати відгук

У Шотландії виявлений мертвий кашалот зі 100 кг сміття в шлунку

1 хв на прочитання03 Грудня 2019, 11:05
Поділитись:

На березі шотландського острова Харріс місцеві жителі виявили труп молодого самця кашалота. У шлунку ссавця був знайдений гігантський клубок сміття вагою в 100 кг: рибальські сітки, мотузки, ремені, сумки, пластикові стаканчики та багато іншого, повідомляє ВВС.

За даними Шотландської служби вивчення морських тварин (Smass), тварина померла від голоду незабаром після того як її винесло на берег. При цьому, як розповіли фахівці, через гниття сміття в організмі 20-тонного кашалота, довжина якого сягала 14 метрів, утворилася велика кількість газів, і при розтині він буквально вибухнув.

Скупчення сторонніх предметів, які кашалот міг проковтнути в водах між Норвегією та Азорськими островами, порушило травлення кашалота. «Та кількість пластику, виявленого в шлунку, просто жахлива — це порушило травлення ссавця. І цей випадок ще раз продемонстрував небезпеку, яку морське сміття, а також втрачені або викинуті знаряддя лову, можуть заподіяти морським мешканцям», — йдеться в повідомленні Smass.

За даними Smass, кількість повідомлень про китів та дельфінів, які знайдені на берегах Шотландії, різко збільшилася. У 2009 році було 204 випадки, а у 2018 році цей показник перевищив 930.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.