Догори
Дати відгук

5 натуральних засобів від болю у горлі, які справді працюють

Спека - це і пиття холодної води, і поїдання морозива, і провітрювання.

3 хв на прочитання25 Червня 2022, 18:30
Поділитись:

Полоскання горла при ангіні – це хороший спосіб продезінфікувати ротову порожнину і запобігти поширенню гною. Це допоможе уникнути ускладнень та наблизити момент одужання.

Полоскати горло можна всім, за винятком дітей до 3 років (далеко не кожна дитина здатна впоратися з процедурою, не проковтнувши розчин, щоб не похлипнутись).

Нижче наведемо ефективні та безпечні способи зняти біль і запалення:

Мед

Знайомий всім з дитинства засіб справді допомагає полегшити симптоми застуди. Натуральний мед має потужний антибактеріальний ефект, завдяки чому відмінно зміцнює імунітет і забезпечує профілактику запальних процесів. Крім того, мед – джерело антиоксидантів – фенольних кислот та флавоноїдів. Вони забезпечують надійний захист клітин від пошкодження вільними радикалами, покращують стан шкіри та перешкоджають процесам старіння.

З’їдайте ложку меду, коли п’єте чай чи каву. Головне – не розчиняти мед у гарячій рідині: під впливом високих температур він втрачає свої корисні властивості і перетворюється на зайві вуглеводи.

Сіль

Сипати на рани сіль, звичайно, не треба, а от полоскання хворого горла соляним розчином цілком може допомогти. Сіль — чудовий антисептик, який вбиває бактерії та активно бореться із запаленням. Розведіть чайну ложку солі в склянці окропу та зачекайте, поки вода не стане теплою. Полощіть горло отриманим розчином якнайчастіше (якщо вдається, то до 6 разів на день). Ефект не забариться – ви помітите поліпшення зовсім скоро.

Лимонний сік

Ще один відмінний антибактеріальний засіб – натуральний лимонний сік. Він багатий на вітамін С і натуральні фруктові кислоти, які здатні зміцнити імунітет і вбити хвороботворні бактерії. Свіжий сік з половини лимона додайте в склянку теплої води і полощіть горло кілька разів на день. Також таку воду корисно пити при будь яких ГРВІ.

Сода

Ще один інгредієнт для цілющого полоскання горла. На смак такий засіб не дуже приємний, проте ефективнісь велика. Сода, як і сіль, потужний природний антисептик, який допомагає впоратися із запаленням та бактеріями. До речі, якщо змішати сіль і соду в одному розчині, лікування хворого горла стане вдвічі ефективнішим.

Пажитник

Насіння пажитника — один із найпотужніших природних антисептичних засобів. Вони знімають біль, зменшують запалення та допомагають швидше одужати. З насіння пажитника можна приготувати цілющий відвар. Для цього вам знадобиться 3 ложки насіння, залити холодною водою( приблизно 1 літр води) і дати настоятися протягом 4-5 годин, потім довести до кипіння і варити 5 хвилин. Отриманий відвар можна пити (він не тільки допоможе від застуди, а й покращить травлення) або використовувати для полоскання горла.

Нагадаємо, названо продукти, що підвищують ризик смерті на 40%.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.