Догори
Дати відгук

Знищив дерево — сів за ґрати: до карного кодексу внесуть зміни

29 січня народні обранці прийняли за основу законопроєкт, який дасть змогу притягти до відповідальності знищувачів дерев.

1 хв на прочитання29 Січня 2021, 14:45
У ВРУ зареєстрували законопроєкт, який передбачає карну відповідальність за знищення дерев і чагарників У ВРУ зареєстрували законопроєкт, який передбачає карну відповідальність за знищення дерев і чагарників
Поділитись:

Парламентарі підтримали введення кримінальної відповідальності за пошкодження зелених насаджень. Про це стало відомо під час пленарного засідання 29 січня.

Йдеться про законопроєкт № 3805, який сьогодні парламентарі ухвалили за основу. Його ініціаторами виступила група народних обранців на чолі з Олександром Горенюком.

Законопроєкт передбачає встановлення кримінальної відповідальності за знищення або пошкодження зелених насаджень у межах населених пунктів.

Також автори законопроєкту пропонують посилити адміністративну відповідальність за знищення або пошкодження зелених насаджень або інших об’єктів озеленення в межах населених пунктів та за їхніми межами, що не віднесені до лісового фонду. Йдеться про збільшення штрафів.  

Як ми писали раніше, в Києві незаконно рубають сотні здорових дерев. Сосни злочинці пиляють винятково вночі.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.