Догори
Дати відгук

За систематичне домашнє насильство над дружиною чоловік відповість перед судом

Жінка декілька разів зверталась до поліцейських по допомогу.

2 хв на прочитання13 Квітня 2024, 19:45
Домашнє насильствао над цивільною дружиною Домашнє насильствао над цивільною дружиною
Поділитись:

Чоловік кривдив жінку через її зауваження щодо надмірної кількості вживання ним спиртних напоїв. За скоєне йому загрожує покарання від громадських робіт до позбавлення волі.

Протягом тривалого часу 37-річний житель одного із сіл Шабівської територіальної громади(Одеська область), перебуваючи напідпитку, влаштовував на рік старшій  співмешканці сварки, лаявся, ображав, штовхав її та погрожував фізичною розправою. Приводом скандалів були її прохання не зловживати алкогольними напоями. 

Через агресію чоловіка жінка декілька разів зверталась до поліцейських по допомогу. Вони виносили кривднику термінові заборонні приписи, якими забороняли наближатися до потерпілої, складали адміністративні матеріали за вчинення домашнього насильства, що передбачено статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а суд призначав правопорушнику покарання у вигляді штрафів. Однак належних висновків той не зробив та продовжив вчиняти протиправні дії.

Востаннє, незважаючи на  заборонний припис, чоловік напідпитку прийшов до жінки додому, знову погрожував їй фізичною розправою, вибивав двері та вікна. Викликані потерпілою поліцейські цього разу розпочали вже провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

«Слідство завершено і обвинувальний акт скеровано до суду. Згідно з чинним законодавством, кривднику загрожує покарання громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або пробаційним наглядом на строк до п’яти років, або обмеженням волі на той самий строк, або позбавленням волі на строк до двох років», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Правоохоронці вкотре наголошують: не слід терпіти жодних проявів домашнього насильства. Звертайтесь до найближчого територіального підрозділу поліції або телефонуйте на спецлінію «102». Також психологічну та юридичну консультації з питань запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації ви можете отримати цілодобово за номером Національної безкоштовної «гарячої лінії» 116-123 та номером Урядової «гарячої лінії» 15-47.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.