Догори
Дати відгук

Які повсякденні звички "вбивають" вашу спину

Погана постава може призвести до хронічних болів у спині.

2 хв на прочитання22 Березня 2023, 10:10
Поділитись:

Якщо ви відчуваєте сильний біль у спині, який не можете пояснити - це привід для занепокоєння. Видання The Sun після розмови з фахівцями перерахувало повсякденні звички, які непомітно ускладнюють хворобливий стан вашої спини.

Фізіотерапевт Семмі Марго каже, що стрес може бути причиною болю у спині. Це може бути емоційний чи фізичний стрес і, за її словами, необхідно переконатися, що ви достатньо відпочиваєте. Вона рекомендує легкі чи помірні фізичні вправи, оскільки це відомий засіб для зняття стресу.

Холлі Грант, інструктор з пілатесу, каже, що біль у попереку, зокрема, може бути викликаний слабкими м'язами торсу. Вона каже, що розтяжка - це ефективний спосіб зменшити біль у попереку, який може бути викликаний затиснутими стегнами через сидячий спосіб життя. За її словами, ви повинні намагатися приділяти рухливості щонайменше 5-10 хвилин щодня.

Лікар Ніл Ананд, професор ортопедичної хірургії в Cedars-Sinai Spine Center у Лос-Анджелесі, каже, що вам слід шукати подушку, яка підтримує вашу шию паралельно матрацу та адаптується до вашого конкретного положення уві сні. Якщо у вас жорсткіший матрац, вам слід використовувати товщу подушку, так як у цьому випадку плече буде менше прогинатися.

Погана постава може призвести до хронічних болів у спині, а постійне вигинання шиї у поєднанні з неправильною позою, в якій ви сидите, може спричинити проблеми. Натаніель Мелендес, фізіолог у Національному тренувальному центрі Orlando Health, каже, що люди не усвідомлюють, який стрес відчуває тіло, коли воно неправильно розташоване.

Якщо ви відчуваєте, що сутулитесь на дивані і ходите зі згорбленими плечима, то, швидше за все, у вас погана постава. Лікар Фебін Мелепура каже, що погана постава - одна із головних винуватців болю у спині.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Фото: «Здорові люди»
Сезон грилю у розпалі: топ рецептів для відпочинку на природі
10 хв на прочитання58 хвилин тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
І ландшафтний дизайн, і користь для здоров’я: ніжна красуня цибуля-шніт та її переваги (ФОТО)
1 хв на прочитання7 годин тому
На Тернопільщині збудують біоетанольний завод
У Тернопільській області за два роки має запрацювати біоетанольний завод
1 хв на прочитанняВчора
Літаки на полі 309 групи ремонту й обслуговування авіакосмічної техніки ВПС США, яке часто називають «цвинтарем літаків», авіабаза Девіс-Монтен, штат Арізона. Фото: wikipedia.org
Уже майже століття існує цвинтар військових літаків, де зберігаються тисячі одиниць техніки: ось як він виглядає
3 хв на прочитанняВчора
Пора звільнити морозилку: топ-7 простих рецептів випічки із замороженими ягодами
9 хв на прочитанняВчора
У Мінцифри розповіли, як залишитися на зв’язку під час відключень електроенергії
1 хв на прочитанняВчора
США підвищують мита на електромобілі й інші товари з Китаю
2 хв на прочитанняВчора
Викрито злочинну організацію, яка на махінаціях у вугільній сфері завдала державі шкоди на понад 2 млрд грн
3 хв на прочитанняВчора