Догори
Дати відгук

Які напої слід пити для підвищення імунітету

Вчені довели, що ехінацея — чемпіон у боротьбі за імунітет

2 хв на прочитання03 Грудня 2021, 06:50
Чай Чай
Поділитись:

Люди купують в аптеках та онлайн дорогі препарати та вітаміни, часто забуваючи про доступні та корисні, нічим не гірше, а часом і кращі натуральні продукти, які можуть посилити імунітет. Зокрема, йдеться про два простих і надзвичайно корисних напої. 

Ехінацея

Вчені довели, що ехінацея — чемпіон у боротьбі за імунітет. Багато досліджень вказують на те, що вона є дуже ефективною для боротьби із застудою та вірусними захворюваннями. Завдяки високому вмісту у цій рослині ефірних олій, антиоксидантів, органічних кислот, вітамінів груп A, C, E, відвар чи напій на основі екстракту ехінацеї підвищує імунітет і допомагає організму впоратися з вірусами.

Також напій може бути ефективним проти грипу, герпесу та інших вірусних захворювань. Ехінацея багата на мікроелементи (залізо, кальцій, селен), які чинять лікувальну дію на систему кровотворення, а також кістково-м’язову систему та структури сполучної тканини.

Найбільшу користь має екстракт ехінацеї: у ньому міститься найвища концентрація активних лікарських компонентів. Щоб приготувати на його основі імуностимулювальний напій, потрібно додати декілька крапель екстракту у теплу воду (не кип’яток) разом зі скибочками цитрусових фруктів — лимона, апельсина, грейпфрута. У якості підсолоджувача використовуйте сироп або порошок стевії.

При споживанні ехінацеї важливо пам’ятати, що вплив цієї рослини на організм є дуже потужним. Якщо ви страждаєте на аутоімунні захворювання або алергію на якісь рослини, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

Зелений чай

Найкраще, що можна заварити кип’ятком і зберегти користь напою для імунної системи — зелений чай. Його поліфеноли добре зберігаються під час заварювання, вони підвищують імунітет, а також мають потужні антивірусні та бактерицидні властивості. Ці сполуки стимулюють обмін речовин, сповільнюють старіння організму та запобігають утворенню злоякісних пухлин.

Під час заварювання можна додати у чай трави, які мають м’яку заспокійливу дію: листя м’яти, квіти аптечної ромашки, шавлію, тощо. Стрес — один із факторів, що мають негативний вплив на імунітет. Тож його мінімізація є вкрай важливою для здоров’я, як душевного, так і фізичного.

Нагадаємо, названо вісім вітамінів, дефіцит яких є у жінок після 50 років.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я