Догори
Дати відгук

Які напої полегшать перебіг діабету

Лікарі радять їх пити щодня

1 хв на прочитання10 Лютого 2021, 23:50
Два напої полегшать перебіг діабету Два напої полегшать перебіг діабету
Поділитись:

Розвиток діабету 2 типу та його ускладнення сильно залежать від того, які продукти та напої вживає людина. Дослідники виявили, що людям з діабетом 2 типу можуть бути дуже корисні два напої, споживання яких знижує ризик серцевих захворювань, які часто виникають як ускладнення цукрової хвороби. Повідомляє Express Health.

Томатний сік

«Людям з діабетом 2 типу томатний сік допомагає зменшити ймовірність появи серцевих захворювань. Вчені виявили, що його вживання протягом трьох тижнів розріджує кров та перешкоджає появі тромбів», - говорять медики.

Фахівці пояснюють, що діабетики складають категорію пацієнтів з підвищеною схильністю до згортання крові. Томатний сік, своєю чергою, знижує агрегацію тромбоцитів. Подібна властивість йому забезпечує насиченість речовиною лікопіном, яка знижує запалення, які зачіпають серцево-судинну систему.

Чорний чай

Ще один напій, що допомагає знизити ризик небезпечних ускладнень, що викликаються розвитком діабету. Дослідження професора Пітера Кліфтона (Університет Південної Австралії в Аделаїді) виявило позитивний вплив на рівень цукру в крові поліфенолів — біологічно активних сполук чорного чаю.

Зокрема, було встановлено, що пиття чорного чаю сприяє зниженню рівня глюкози в крові у здорових людей і пацієнтів з предіабетом.

Також дослідники зробили висновок, що завдяки букету поліфенолів та інших з'єднань чорного чаю, його пиття покращує показники рівня інсуліну, а це дуже важливо при схильності до діабету.

Раніше ми розповідали, як впливає кіберспорт на здоров'я людей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.