Догори
Дати відгук

Як приготувати смачне морозиво вдома: рецепт, з яким впорається кожен

Процес приготування тільки на перший погляд здається складним.

2 хв на прочитання15 Квітня 2024, 12:00
Як зробити домашнє морозиво Як зробити домашнє морозиво
Поділитись:

Морозиво – ласощі, які люблять майже всі. До того ж сучасна різноманітність смаків та ідей вражає.Проте, такий десерт можна легко приготувати вдома з мінімуму інгредієнтів за кілька хвилин.

Найголовніші нюанси при приготуванні морозива:

  1. Усі вибрані інгредієнти мають бути натуральними та обов’язково свіжими.
  2. Жирність вершків – запорука ніжності готового морозива.
  3. При виборі загусника краще віддати перевагу натуральним, таким як агар-агар, желатин, крохмаль.

Потрібно знати! Згущувачі, як правило, готуються заздалегідь.

Якщо додати в морозиво сухе молоко, воно вийде ніжнішим і бархатистим. Додавання ананасового або лимонного соку дозволить отримати більш кремоподібну текстуру.

Горішки, терті або нарізані фрукти додаються після застигання, а ось сиропи під час замішування.

Суміш до застигання має бути по консистенції приблизно як сметана. Морозиво сильно вбирає навколишні запахи, рекомендується зберігати його в тарі з кришкою, або закривати харчовою плівкою.

Лайфхаки під час приготування морозива:

  • Якщо планується подача морозива в ріжках (конусах), щоб уникнути протікання, варто покласти на дно шматочок зефіру або маршмеллоу. До того ж, це буде смачний сюрприз.
  • Якщо подача десерту призначена маленьким ласунам, то варто встромити морозиво в проріз в одноразовій тарілці, це захистить дитину та її одяг від плям.
  • Щоб при заморожуванні на десерті не з’явилися кристалики льоду, варто помістити його в пакет і лише потім в морозилку.

Найшвидший рецепт морозива:

  1. Потрібно взяти пакет, влити в нього всі складові (молоко, вершки) додати до них цукор та ванілін і щось смачне, наприклад, шоколад.
  2. Потім покласти цей пакет у контейнер на насипаний туди лід і сіль, потім зверху засипати сіллю і льодом.
  3. І тільки тоді добре струшувати контейнер протягом 7-10 хвилин – доки вся рідина в пакеті не застигне. Морозиво готове!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Цех із виробництва вітротурбін
На Закарпаттіно запустили цех із виробництва вітротурбін (ФОТО)
1 хв на прочитання10 хвилин тому
Усик - перший абсолютний чемпіон світу в надважкій вазі у XXI столітті
Усик - перший абсолютний чемпіон світу в надважкій вазі у XXI столітті!
2 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенероване ШІ
Запалити віртуальну свічку та здати тест: що варто зробити у Всесвітній день пам'яті людей, які померли від СНІДу
5 хв на прочитання2 години тому
Тисячі людей втратили свої домівки через повені в центральній афганській провінції Гор. Фото: AFP/Getty Images
Раптові повені в Афганістані: багато загиблих і руйнувань
1 хв на прочитання3 години тому
Ідеальний варіант для оформлення саду — кизильник горизонтальний (ФОТО)
1 хв на прочитання10 годин тому
Найкорисніші сезонні овочі: що варто включити до раціону у травні
1 хв на прочитанняВчора
У Миколаєві розробляють проєкти відновлення у межах «блакитної» економіки
2 хв на прочитанняВчора
Оброблення відходів: з червня підприємствам потрібно буде мати дозвіл на операції з сортування та подрібнення
2 хв на прочитанняВчора