- Головна
- Новини
- Еко
- Тварини & рослини
- Як правильно підживити домашні рослини навесні
Підживлення домашніх рослин є важливим елементом їх догляду, який сприяє здоровому росту та розвитку.
Ось декілька правил, як це робити правильно:
- За день або принаймні за кілька годин до першого підживлення ретельно полийте рослину, виливши зайву воду з піддонів.
- Використовуйте м'яку воду, температура якої повинна бути трохи вищою за температуру повітря в приміщенні.
- Якщо для певного виду рослин інструкція не вимагає іншого, розпочинайте підживлення поступово, зменшуючи перші дози у 2-3 рази.
- Рівномірно розподіляйте воду навколо країв горщика, уникаючи змочування стебел та листя, здійснюйте полив якнайобережніше.
- Після поливу не залишайте воду в піддоні та переконайтеся, що ґрунт висох до наступного поливу до рівня вологості, комфортного для рослин.
Достатньо бути обережним та уважним, дотримуватись стандартних правил поливу та ставитись до кожної рослини, як до вибагливої та дуже чутливої.
Більше новин читайте на GreenPost.
Актуально
Більше з розділу Еко
Як посадити гладіолуси в кашпо: поради досвідчених квітникарів
До Дунайського біосферного заповідника привезли водяних буйволиць із Закарпаття
Україна визначає шлях до кліматичної нейтральності - Міндовкілля
У національному парку «Білоозерський» на Київщині незаконно пиляють вікові дуби
На Кіровоградщині підприємство з переробки пластику майже 3 роки забруднювало землю важкими металами
15 травня - Міжнародний день захисту клімату
Завантаженість сміттєзвалищ на Прикарпатті перевищує 85%
10 помилок при пранні, які псують речі та техніку
Більше з GreenPost
Загинули 456 українських атлетів і тренерів національного рівня — в.о. міністра у справах молоді та спорту
Знаки зодіаку серед жінок, які більше за всіх схильні до конфліктів
Через звернення до поліції, чоловік, погрожуючи лезом зґвалтував та убив дружину
Парашут зачепився за гелікоптер: ДБР розслідує загибель курсанта одеської Військової академії
Чудовий варіант для гостроти і аромату ваших страв: помідори квашені з часником
Смертельний гемолітичний стрептокок рекордними темпами поширюється Японією
Як гаряча їжа руйнує організм
Можливості сталого ведення та розвитку тваринництва обговорили у Вінниці