Догори
Дати відгук

Втрачають свою користь: ці продукти не можна варити та смажити

Ви здивуєтеся, шо ці популярні продукти зберігають свою користь лише в сирому вигляді.

1 хв на прочитання07 Квітня 2023, 12:00
Поділитись:

Ми звикли вважати, що страва, приготована із продуктів, багатих на вітаміни та поживні речовини, зберігає свою користь. Втім, піддаючи деякі продукти термічній обробці ми власноруч знищуємо їх властивості. Дізнайтеся, які продукти краще їсти лише в сирому вигляді, без смаження та відварювання.

Буряк

Буряк - це джерело фолієвої кислоти, яка є дуже корисною для організму. Однак, якщо довго варити цей овоч, то близько 30 % цієї речовини втрачається. Тому для споживання, краще зовсім трохи проварити буряк не доводячи його до повної готовності.

Помідори

Помідор містить магній та цинк, які при термічній обробці повністю зникають. Тож цей овоч втрачає від 90 - 100% своєї користі при термічній обробці.

Болгарський перець

Цей овоч має один із найвищих рівнів вмісту вітаміну С. Але навіть при мінімальній термічній обробці, його корисність втрачається в чотири рази.

Часник

Він багатий на вітаміни С, PP і групи B і холін. Часник вважається дуже дієвим засобом у боротьбі з різноманітними вірусами. Але лише у сирому вигляді. Смажений часник має тільки приємний аромат та смак.

Броколі

Сирий броколі містить вітаміни С, PP і групи B. При термічній обробці він зберігає лише близько 60% своєї користі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Ландшафтний дизайн»
Хвойні культури — перевірена часом ідея, яка завжди залишається актуальною в ландшафтному дизайні (ФОТО)
3 хв на прочитання01 Листопада 2024
Гороскоп на завтра
Фото Larysa Slobodska
Відчуєте бажання змін і оновлення: гороскоп на п'ятницю, 1 листопада
3 хв на прочитання58 хвилин тому
@Chris Gallagher
Європа під водою: кліматичні зміни перетворюють стихійні лиха на буденність
2 хв на прочитання3 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Україна захищає природне біорізноманіття в умовах надзвичайних викликів
3 хв на прочитання4 години тому
Як сортують сміття в Європі: досвід для української системи переробки відходів
3 хв на прочитання6 годин тому
Вийшла книга про загадковий світ Чорного моря
1 хв на прочитання7 годин тому
Продукти з географічним зазначенням як символ української самобутності - Коваль
1 хв на прочитання8 годин тому
Несподівана знахідка: прикордонники Одещини виявили колекцію раритетних фотоапаратів
1 хв на прочитання8 годин тому