Догори
Дати відгук

Вівсянка із квашеною капустою від Євгена Клопотенка

Для приготування використовуйте вівсяні пластівці.

2 хв на прочитання16 Січня 2023, 12:00
Поділитись:

Чи можна приготувати повноцінний обід або вечерю швидко й при цьому нічого не варити та не тушкувати? В голові різні варіанти, ми вже ділимося досвідом. Якщо ви звикли до солодкої вівсянки, пропонуємо розширити ваші гастрономічні уявлення. Поєднайте її з квашеною капустою та заправте запашною олією. Вівсянку ми варити не будемо, а запаримо. Вас очікує щось неймовірно смачне. Нумо готувати! Смакуватиме вівсянка з квашеною капустою як самостійна страва з хлібом та печінковим паштетом чи гарнір до м’яса та риби.

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ ВІВСЯНКИ З КВАШЕНОЮ КАПУСТОЮ

Для приготування використовуйте вівсяні пластівці. Чим дрібніші, тим швидше запаряться. Пропорції рідини вказані на пакованні, але зазвичай це 1:2. Квашену капусту беріть з морквою, щоб урізноманітнити смак та текстури страви й отримати більше вітамінів.

Олію використовуйте нерафіновану соняшникову. Вона має насичений аромат, який збагатить вівсянку.

ІНГРЕДІЄНТИ

200 г вівсяних пластівців 

100 г квашеної капусти з морквою  

2 ст. л. ароматної олії 

400 мл води 

сіль до смаку

ВІВСЯНКА З КВАШЕНОЮ КАПУСТОЮ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Всипте 400 г вівсяних пластівців в глибоку миску та залийте гарячою водою із термопоту. Накрийте тарілкою та залиште на 5-10 хвилин запарюватися. Час залежатиме від розміру пластівців. Вони мають увібрати всю воду та стати м’якими.

 КРОК 2

Потім додайте 100 г квашеної капусти та влийте 2 ст. л. ароматної олії. Перемішайте та спробуйте.

 КРОК 3

Якщо потрібно, посоліть та одразу подавайте до столу. Тепленька і корисна страва допоможе швидко нагодувати усю сім'ю, коли нема часу чи от прямо зараз відключили електрику.

Готувати – це просто!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost