Догори
Дати відгук

Відтепер чоловіки-студенти зможуть виїжджати за кордон, деталі

Програми академічної мобільності — це певною мірою свіжий ковток повітря

1 хв на прочитання02 Квітня 2024, 19:26
Чоловіки зможуть виїжджати за кордон Чоловіки зможуть виїжджати за кордон
Поділитись:

У програмах академічної мобільності нині беруть участь лише дівчата. І студенти неодноразово зверталися з цим питанням до президента Володимира Зеленського.

Сьогодні уряд ухвалив рішення, яке дозволить хлопцям також ставати учасниками цих програм — строком на один семестр. Йдеться лише про студентів віком від 18 до 22 років, які вчаться на бакалавраті за денною формою (або ж на магістратурі медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування). Про це на своїй сторінці Фейсбук написав Мністр освіти і науки України Оксен Лісовий. 

"Для перетину кордону з метою навчання на програмах академічної мобільності необхідно мати е-квиток студента, направлення від закладу освіти, засвідчену копію договору з іноземним університетом про прийняття на програму академічної мобільності, військово-довідковий документ від ТЦК. Жодних особливих дозволів МОН не видаватиме", - зазначив він. 

За його совами, програми академічної мобільності — це певною мірою свіжий ковток повітря і для студентів, і для університетів. Для того, щоб узяти участь, необхідно мати високі бали і виконати низку вимог, які встановлюють засновники програми.

Більше новин читайте на Green Post.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.