Догори
Дати відгук

Від тиску, високого холестерину та цукру в крові: розкрито користь насіння гарбуза

У них міститься безліч поживних речовин та користі для здоров'я.

1 хв на прочитання10 Травня 2023, 12:35
Поділитись:

Численні дослідження довели, що у профілактиці різних захворювань можуть допомогти не лише ліки, а й певні продукти харчування. Один з таких продуктів має відразу кілька переваг для здоров'я. 

Йдеться про насіння гарбуза. У них міститься безліч поживних речовин та користі для здоров'я.

Знижують артеріальний тиск та рівень холестерину

Результати одного з досліджень показали, що олія насіння гарбуза корисна для зниження діастолічного артеріального тиску та "поганого" холестерину (ЛПНЩ). Одночасно з цим препарат підвищує рівень "хорошого" холестерину (ЛПЗЩ).

 

Знижує рівень цукру

В іншому дослідженні сказано, що хімічні речовини, що містяться в гарбузі, такі як м'якоть плодів, олія непророслого насіння гарбуза і білок пророслого насіння, мають гіпоглікемічні властивості. Іншими словами, цей продукт може знижувати рівень цукру в крові.

 

Джерело магнію

Згідно з даними Американської кардіологічної асоціації (American heart association), насіння гарбуза багате магнієм. Він відіграє важливу роль у здоров'ї серця та кісток, може запобігати мігрені, а також покращувати якість сну.

 

Джерело цинку

Насіння гарбуза також містить цинк, який має антиоксидантні властивості. Крім цього, цинк бере участь у зростанні клітин, загоєнні пошкоджених тканин та підтримці здорової імунної системи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.