Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Весна набирає обертів, попереду Великдень: топ п'ять гарних місць для весняного пікніка у Києві

Весна набирає обертів, попереду Великдень: топ п'ять гарних місць для весняного пікніка у Києві

Вихідними містянам хочеться відвідати місця, де комфортно дітям та домашнім улюбленцям.

5 хв на прочитання19 Квітня 2024, 21:25
Великдень вихідні де провести час та влаштувати пікнік у Києві Великдень вихідні де провести час та влаштувати пікнік у Києві
Поділитись:

У хорошу погоду, коли світить сонечко, не хочеться сидіти вдома. І правильно, адже надзвичайно корисно дихати свіжим повітрям, грати з дітьми на травичці, проводити час з друзями.

Отже, місця, де є багато простору для ігор, можна посмажити барбекю чи просто побути на природі.

Труханів острів

Якщо ви полюбляєте спостерігати за заходами сонця біля води, то вам на Труханів острів. Саме тут практично у самому центрі Києва ви можете відчути всі переваги заміського життя: тиша, зелень і спокій.

Якщо ви за активний відпочинок, то можете скористатися екостежками для тренувань чи пробіжок.  Також є прокат велосипедів і самокатів, а на вейкбазах можна орендувати кайк, катамаран. 

Власне пікнік можна влаштувати у лісі, або на березі Дніпра. Тільки їжу доведеться принести з собою – розводити вогнище у таких місцях заборонено. Втім, з іншого боку Труханового, у парку Муромця є альтанки з мангалами, де зможете приготувати барбекю.

Як дістатися: пішки від станції метро “Поштова площа”, через Пішохідний. До парку “Муромця” – громадським транспортом або машиною від метро “Почайна”.

Ботсад імені Гришка

Ботанічний сад Гришка — один з найбільших у Європі. Недарма його називають легенями Києва, які простяглися на 130 гектарів на історичних пагорбах Печерська. У колекції ботсаду близько 12 000 видів, форм і сортів рослин, тому у будь-яку пору ви знайдете, чим тут можна помилуватися.

Одними з найперших у ботсаду розпускаються квіти магнолії, далі естафету приймає бузок, а згодом розквітає найбільший сад троянд в Україні. Сезон вже у розпалі, поспішайте!

Важливий момент: м'ясо на мангалі тут посмажити не вийде, адже відкритий вогонь у цьому місці заборонений. А от легкі перекуси на природі вам ніхто не заборонить організовувати. Канапки і фрукти — найкраще меню для походів у ботсад.

Як дістатися: доїхати до станції метро “Звіринецька”, звідти ще 15-20 хвилин пройтися пішки. Також до ботсаду курсує 62 автобус.

ВДНГ

Понад 200 гектарів території — такими є масштаби національно експо-центру. Це місце — ідеальна локація для зустрічей з друзями. Розводити багаття тут теж заборонено, але є чимало інших розваг: зони відпочинку, фудкорти, мотузковий парк для дітей, скейт-парк.

Також є кілька стаціонарних закладів – Kitchen&Garden посеред яблуневого саду, “Сицилійський дворик”, бістро БПШ Дмитра Борисова, кав'ярня Dot.

Якщо хочете відпочинку поодаль від людей, беріть в оренду велосипед чи самокат,  запасайтея смачненьким і відправляйтеся до лісу. Тільки не забудьте прибрати сміття після пікніка.

Як доїхати: від станції метро “Либідська” автобусом 2М чи маршрутками до ВДНГ.

Пуща-Водиця

Пуща-Водиця — універсальне місце, де можна активно провести час та влаштувати затишний пікнік, якщо ви втомилися від міських закладів і шуму людей навколо, а дорога туди — окрема пригода та задоволення.

Свого часу тут відпочивали відомі історичні постаті, серед яких були навіть Тарас Шевченко та Леся Українка. Ви можете посидіти ближче до озера або на галявині в лісі, надихнутися краєвидами, насолодитися чистим повітрям і натхненними червоненьким трамвайчиком знову повернутися до Києва.

У 2019 році відкрили оновлений парк “Пуща Водиця” – там встановили дитячий майданчик, футбольне поле, екопарковку та майданчик для тренувань. А на місцевому пляжі поставили навігаційних таблички, контейнери для сортування сміття та відремонтували туалети.

У Пущі чудово кататися на велосипеді, а на озері Горащиха можна взяти в оренду човен, або катамаран. Це також чудове місце для пікніка.

Розпалювати багаття самому у цій місцині не можна, тому беріть з собою такі наїдки, які не потребують підігріву.

Як доїхати: 12 трамваєм від Контрактової площі до кінцевої зупинки.

Заповідник “Китаїв”

  Недалеко від ВДНГ розкинувся ще один парк, який вражає своєю природою — заповідник “Китаїв”. Це одне з історичних місць Києва, а сама назва місцевості походить від тюркського слова “китай” — укріплення, фортеця. Тут збереглися залишки стародавнього міста ІХ – Х століття, кургани та печерні келії часів Київської Русі. А ще у Китаєві можна привітатися з 300-річним каштаном, найстарішим у Києві.

Тут можна гуляти густим лісом вздовж озер, робити фотосесії, медитувати, кататися на велосипедах, влаштовувати пікніки. А ще можна зустріти багато котиків, так що прихопіть з собою смаколики і для них.

Але зверніть увагу, що в Китаєві мало облаштованих доріжок, тому обирайте зручне взуття.

Як доїхати: маршрутками від станцій метро “Видубичі” або “Либідська”.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.