Вегетаріанська версія кісткового бульйону: як приготувати
За смаковими якостями та користю не поступається «класичному».
Вегетаріанці вважають, що бульйон без використання кісток тварин не поступається за поживною цінністю правильно приготованому овочевому. Як приготувати рослинну версію кісткового бульйону, розповідає Гастроном.
Для цього можна використовувати не тільки самі овочі, а й різні овочеві очистки й обрізки, питну воду, морську сіль, спеції/прянощі. Помістіть все у велику каструлю і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімального, закрийте кришку та готуйте бульйон 2-2,5 год. Потім готовий бульйон процідіть.
Для посилення смаку та користі внесіть різноманітність у базову комплектацію страви.
Водорості вакамі забезпечують «кістковому «бульйону додаткову порцію калію, кальцію, фолієвої кислоти, йоду та омеги-3.
Куркума та імбир підвищують протизапальний потенціал.
Гриби надають багатого, глибокого смаку «кістковому» бульйону й доповнюють вітамінами групи B, амінокислотами та вітаміном D.
Також ми розповідали, що альтернатива соняшниковій олії є, причому не одна: з чого і як можна вибирати.