Догори
Дати відгук

Варіант Дельта може бути більш заразним на ранній стадії інфекції — дослідження

Вчені говорять про необхідність своєчасного карантину для підозрюваних випадків.

1 хв на прочитання27 Липня 2021, 13:40
Варіант Дельта може бути більш заразним на ранній стадії інфекції, Варіант Дельта може бути більш заразним на ранній стадії інфекції,
Поділитись:

Дослідники з Китаю говорять, що їхні дослідження спалаху коронавірусу на півдні країни в цьому році проливає світло на те, чому штам збудника «Дельта» швидше викликає захворювання у людей.

У статті, опублікованій на сайті Virological.org, дослідники заявили, що вірусне навантаження варіанту Дельта зростало всередині організму швидше та змушувало людину поширювати в 1260 разів більше вірусу, ніж у минулому році.

«Ці цифри говорять про, що варіант Дельта може бути більш заразним на ранній стадії інфекції, — пишуть вони дослідники. — Велика заразність випадків дельта-варіанту на передсимптоматичній  фазі говорить про  необхідність своєчасного карантину для підозрюваних випадків».

Варіант Delta, вперше виявлений в Індії у грудні, поширився у 124 країнах і був описаний деякими як найзаразніший штам коронавірусу, що викликає Covid-19. Наразі відомо, що на Львівщині виявили три випадки штаму Delta.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.