Догори
Дати відгук

В Україні посилили контроль за дотриманням карантину: що зміниться у травні

Ретельніше контролюватимуть не лише українців, але й тих людей, які перетинають державний кордон.

1 хв на прочитання20 Квітня 2021, 20:01
У травні нагляд за українцями, які не дотримуються карантину, посилять У травні нагляд за українцями, які не дотримуються карантину, посилять
Поділитись:

На всій території України посилили контроль за дотриманням карантинних обмежень, нововведення очікують уже з 1 травня. Розпорядження № 311-р від 14 квітня з’явилося на урядовому порталі. 

З травня 2021 року Кабмін зобов'язав Міністерство охорони здоров'я, Нацполіцію та Мінцифри обмінюватися інформацією про людей, які порушують умови самоізоляції.

А з червня 2021 року мають вдосконалити систему обміну інформацією між Міністерством охорони здоров'я, Центром громадського здоров'я та Міністерством цифрової трансформації. Це потрібно буде для того, аби відслідковувати інформацію про хворих на коронавірус. 

Держприкордонслужба, МВС і Мінцифри повинні будуть також удосконалити систему обміну інформацією про осіб, які перетинають державний кордон і підлягають самоізоляції. 

До слова, днями в ефірі одного з телеканалів, очільник МОЗ Максим Степанов розповів, що під час травневих свят, зокрема Великодня, в Україні діятиме «особливий режим» карантинних обмежень.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.