Догори
Дати відгук

В Індії зафіксували новий смертельний штам COVID-19

B.1.617. вже почали фіксувати і в інших країнах світу.

1 хв на прочитання09 Травня 2021, 19:36
В Індії офіційно підтвердили новий штам коронавірусу В Індії офіційно підтвердили новий штам коронавірусу
Поділитись:

У світі за останні кілька місяців устиг сформуватися індійський штам COVID-19, який смертоносніший за усі інші види цього захворювання. Про це повідомляє "Обозреватель" із посиланням на низку експертів. 

Лише зараз МОЗ Індії проінформувало світ про те, що ще в 20-х числах березня в країні зафіксували випадки зараження новим штамом коронавірусу. Йдеться про B.1.617. Це вірус із подвійною мутацією. 

"Цей вид не те що агресивніший від британського чи південноафриканського, – він інший і має здатність пригнічувати імунний захист, який сформувалася в людей на попередні варіанти", - вважає лікар-інфекціоніст Володимир Курпіта

Водночас доктор медичних наук Олександр Кухарчук вважає, що панікувати не потрібно. Новий індійський коронавірус не страшніший за вже раніше відомий науці британський штам. На думку практикуючого медика, стрімке погіршення епідеміологічної ситуації в Індії спровокували інші фактори.

Тим часом 8 травня в Південно-Африканській Республіці вперше зафіксували чотири випадки "індійського" коронавірусу. Про це у соцмережі повідомило південноафриканське Міністерство охорони здоров'я.

Пацієнтів із новим варіантом коронавірусу виявили у провінціях Ґаутенґ та Квазулу-Наталь. Усі хворі нещодавно повернулися з Індії, нині вони перебувають на самоізоляції.

Як ми писали раніше, в Індії пік епідемії коронавірусу, тіла померлих залишають на вулицях.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.