Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Енерго
  • В Україні знизився рівень споживання електроенергії, але залишається високим - Укренерго

В Україні знизився рівень споживання електроенергії, але залишається високим - Укренерго

Унаслідок потепління рівень споживання електроенергії знизився, утім все одно залишається високим.

1 хв на прочитання18 Грудня 2023, 13:43
В Україні знизився рівень споживання електроенергії, але залишається високим - Укренерго В Україні знизився рівень споживання електроенергії, але залишається високим - Укренерго
Поділитись:

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".  

Згідно з її повідомленням у телеграм-каналі в понеділок, зростання температури на вулиці на 5°C (2,4°C проти -2,6°C) знизило добовий максимум споживання 17 грудня на 4,4% порівняно з 10 грудня.

"Проте загальний рівень споживання залишається високим. Це характерно для зимового періоду, але все ж створює додаткове навантаження на енергосистему. Тому все ще дуже важливо зараз споживати електроенергію ощадливо", – йдеться у повідомленні. 

Експорту електроенергії 18 грудня немає. Імпорт запланований упродовж майже всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 6 371 МВт-год.

Загалом станом на ранок 18 грудня через негоду знеструмлено 183 населені пункти в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Сумській. На Донеччині 130 населених пунктів без енергопостачання більше доби. Через технічні пошкодження є знеструмлені споживачі у Сумській області.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго