Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • У Венеції почали штрафувати туристів, які не заплатили збір за в'їзд до міста

У Венеції почали штрафувати туристів, які не заплатили збір за в'їзд до міста

Проте тих, хто забронював готель чи інше житло, звільнено від сплати податку.

1 хв на прочитання26 Квітня 2024, 11:14
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Туристам, які відвідують Венецію, тепер доводиться платити обов'язковий збір у розмірі п'яти євро за в'їзд до міста-лагуни. Влада пішла на цей крок, щоб обмежити кількість туристів, які прибувають до Венеції на один день. У разі несплати збору мандрівникові загрожує штраф — щонайменше у п'ятдесят євро. Про це розповідає Euronews.

Нововведення, зокрема, стосуватиметься тих, хто відвідує Венецію в рамках морських круїзів.

«Нам потрібно знайти баланс, новий баланс між туристами та жителями. Звісно, нам необхідно охороняти простір місцевих жителів та перешкоджати прибуттю одноденних туристів у певні дні», — сказав Сімоне Вінтуріні, радник з туризму у Венеції.

Так званий квиток для входу до міста доступний у вигляді QR-коду. Поки що проект носить експериментальний характер. Венеція давно потерпає від масового туризму, який завдає шкоди її тендітній екосистемі.

Влада сподівається, що введення збору за в'їзд допоможе розвантажити місто у вихідні дні, сезони відпусток і спонукати іноземців до більш тривалого перебування у Венеції. Туристів, які забронювали готель чи інше житло, звільнено від сплати податку.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.