Догори
Дати відгук

У Великобританії вантажівки зможуть заряджатися під час руху (ВІДЕО)

Великогабаритні автівки їздитимуть за принципом тролейбуса.

1 хв на прочитання29 Липня 2021, 21:22
Фото: скрін із відео Фото: скрін із відео
Поділитись:

У Великобританії вантажівки зможуть заряджатися під час руху. Про це повідомляє Carscoops.

Зазначається, що подібне стане можливим завдяки встановленню на автомагістралях електричних ліній. Вони працюватимуть за принципом трамваїв і тролейбусів.

Так, уряд Великобританії оголосив, що фінансує встановлення наземних електричних кабелів на 20-кілометровому відрізку траси M180 поблизу міста Сканторп, а до 2030 року такі лінії мають покрити значну частину доріг країни.

Наразі цей проєкт має лише пілотну схему. В результаті гарних показників його територія буде розширена на всю країну. Паралельно з ним проводитиметься дослідження ефективності вантажівок на водневій енергії та звичайних батарейних. План передбачає обладнання вантажних автомобілів шведської марки Scania електричними штанговими підіймачами (пантографами) Siemens. Подібні дослідження проводяться в Німеччині, Швеції та США.

В академічному дослідженні передбачається, що система електронних магістралей, що охоплює найважливіші автошляхи Великої Британії, може бути завершена до 2030 року за ціною 19 мільярдів фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, що у Великобританії створили технологію, яка перетворюватиме викиди вуглецю на корм для риб.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.