Догори
Дати відгук

У Чернівецькій області розширять межі нацпарку

Йому виділять додатковий 131 гектар, який належить державі.

1 хв на прочитання07 Квітня 2021, 15:11
Межі Вижницького нацпарку розширять коштом державних земель Межі Вижницького нацпарку розширять коштом державних земель
Поділитись:

Територію Національного природного парку «Вижницький», який розташований у Чернівецькій області, розширять. Про це стало відомо 7 квітня на засіданні Кабміну. 

Кабмін підтримав проєкт указу Президента України. Документ передбачає, що межі Національного природного парку «Вижницький» розширять на 131 га. Зараз ці землі перебувають у власності держави. 

Нацпарк «Вижницький» утворили у 1995 році для збереження, відтворення та раціонального використання природних ландшафтів Буковинських Карпат з унікальними історико-культурними комплексами.

Також уряд вирішив розширити межі Староманзирського заказника на Одещині. У Кабміні пояснили, що на такий крок пішли заради збереження, відтворення та ефективного використання природних комплексів Дунай-Дністровського міжріччя.

Староманзирський заказник — це ботанічний заказник загальнодержавного значення в Україні. Розташований у Болградському районі Одеської області, поблизу села Лісне, на кордоні з Молдовою. Площа заказника 128 га. Його створили у 1974 році  для охорони ландшафтної степової діброви. Там  росте понад 50 видів екзотичних рослин, у тому числі айлант, каркас, яловець віргінський, скумпія, софора.

Як стало відомо раніше, під Одесою створять унікальний природний парк «Куяльницький». Екологи плекають надію, що статус природоохоронної території врятує унікальну екосистему від знищення.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost